FOLLOW US: facebook twitter

Μαζικές ακυρώσεις εκδηλώσεων και λαϊκών αγορών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 06-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Κανονικά η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12/3 στην Αρχ. Ολυμπία

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους , όπως αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής σύσκεψης στην έδρα της ΕΟΕ. Επίσης αποφασίστηκε ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις, την προσεχή Δευτέρα 9 Μαρτίου θα οριστικοποιηθούν οι ημέρες και ώρες παραλαβής του μειωμένου αριθμού των διαπιστεύσεων (δεν αφορά τα ΜΜΕ). Ωστόσο, ματαιώθηκε για προληπτικούς λόγους η συμμετοχή των παιδιών στους ολυμπιακούς κύκλους και στις σημαίες στην τελετή αφής.

Όσον αφορά τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να συνδιοργανωθούν με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με την ευκαιρία αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την ακύρωσή τους, συμμορφούμενη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να ακυρώσει τη διοργάνωση ή τη  συμμετοχή της σε όλες τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ματαιώθηκε και η συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα από 17 έως 19 Μαρτίου 2020.

Στον δήμο Πύργου αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό και σήμερα το «Θέατρο Απόλλων», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ, Χάρης Μικελόπουλος. Για την συνέχιση των παραστάσεων της ομάδας τέχνης Δούρειος Ίππος θα υπάρξει ενημέρωση εφόσον δοθούν νεότερες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές. Λόγω της αυξημένης επιφυλακής, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη εκδήλωση του Σαββάτου της παρουσίασης του βιβλίου «Ο Μπαμπάς μου… ο ήρωας μου» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού, Γιάννη Πλεμμένου.

Σε αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας προχώρησε και το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε καινούργια ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ομοίως, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης του εκπροσώπου του Υπ. Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα περί κλεισίματος σχολείων, αθλητικών κέντρων και αναστολής μαζικών συναθροίσεων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων,  την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο 5, 6 κ 7 Μαρτίου 2020 δεν θα λειτουργήσει κανένα τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.

Eπίσης, αναβλήθηκε η αυριανή Happy Day, όπως τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, διευκρινίζοντας ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, καθώς και το Εργαστήριο θεατρολογίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στην ΠΕ Ηλείας. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη 12/03/2020 και ώρα 17.00-19.00 το εργαστήρι Ζωγραφικής και Παρασκευή 13/03/2020 το εργαστήρι Θεατρολογίας.Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 6985893923 και στο email: drasistebailias@gmail.com.

Την αναβολή των προγραμματισμένων παραστάσεών της ανακοίνωσε και η ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας». «Δεν είμαστε υπέρ του πανικού. Επειδή όμως σκεφτόμαστε πρώτα όλους εσάς και τη ασφάλεια του καθένα σας ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα, ανακοινώνουμε ότι η Ορχήστρα αναβάλλει τις παραστάσεις της μέχρι νεωτέρας, ελπίζοντας ότι θα μηδενιστεί κάθε υπόνοια πιθανής διασποράς του ιού. Ευχαριστούμε θερμά»,ανέφεραν.

Στην Ολυμπία αποφασίστηκε η ματαίωση του 2ο Διεθνούς Συμποσίου Αστυνομικών, που είχε προγραμματιστεί να γίνει από 9 έως 13 Μαρτίου 2020 από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο λόγος της ματαίωσης είναι σύνθετος και αφορά, αφενός την κατάσταση που έχει προκύψει με το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα, αφετέρου τους γενικότερους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, αναστέλλεται και η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βάρδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαικη Αγορα

Αναβάλλονται οι λαϊκές αγορές

Σύμφωνα με την 022/2020 αριθμ. Πρωτοκ. 4632 απόφαση Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και σε πλήρη εναρμόνιση με τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, το Σάββατο 7 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας για προληπτικούς λόγους.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ανακοίνωσε ότι τόσο η λαϊκή αγορά της Ανδραβίδας σήμερα, όσο και η κυριακάτικη αγορά της Νέας Μανολάδας στις 08/03/20 δεν θα πραγματοποιηθούν και παρακαλούνται όλοι οι έμποροι-συμμετέχοντες να σεβαστούν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και να μην προσέλθουν στους τόπους διεξαγωγής, έχοντας ως γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Πηνειού έχει ανακοινώσει από χθες ότι όλα τα σχολεία παραμένουν και σήμερα κλειστά, ενώ ματαιώνονται και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στον δήμο Ζαχάρως παραμένουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία μετά τη σχετική υπουργική απόφαση, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στα σχολεία και σε όλα τα δημόσια κτήρια του Δήμου. Στο πλαίσιο της πρόληψης,  αναβλήθηκε και η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως για το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου.

Στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ματαιώθηκε η χθεσινή λαϊκή αγορά, ενώ το ΝΠΔΔ του δήμου ενημέρωσε ότι το ΚΑΠΗ δεν θα λειτουργήσει μέχρι νεωτέρας για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος