FOLLOW US: facebook twitter

Η «άμυνα ζώνης» ήταν τρούπια

Ημερομηνία: 06-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

 

«Όταν κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στ’ αλάτι»

Η φράση ανήκει στον αείμνηστο Χαρίλαο Φλωράκη και την αφιέρωνε συχνά-πυκνά σε κάποιους πολιτικούς με αρρενωπή εθνικοφροσύνη– στιλ ΚΙΚΙΛΙΑ — που συνηθίζουν να ρητορεύουν, έχουν  τα μεγάλα λόγια εύκολα, την γνώμη ανέξοδη  και είναιαπό τα γεννοφάσκια τους έτοιμοι να κυβερνήσουν.

 

Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω σήμερα, όπως δεν είμαι βέβαιος αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με όσα έχουν διαδραματιστεί στον τόπο και στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αδικώ βεβαίως λιγάκι, και τον τόπο μου, και την χώρα μου. Όταν κοτζάμ πλανητάρχης και ο αντιπρόεδρός του υποκρίνονται ότι στις Η.Π.Α. δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα με τον κορονοϊό, γιατί να οργιστώ με τον Μητσοτάκη και τον Κικίλια που μας διαβεβαίωναν ότι είμαστε «θωρακισμένοι»;

Το πρόβλημα με όλους αυτούς τους καριερίστες της πολιτικής, όσο μεγάλοι ή μικροί αν είναι, είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή διαχείριση. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει το δόγμα «άμα η πραγματικότητα διαφωνεί με εμάς, τόσο το χειρότερο για την ίδια». Ό,τι κι αν πουν από την τηλεόραση, ό,τι σόου και να δώσουν, αργά ή γρήγορα η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει. Διότι δυστυχώς τα πράγματα είναι σοβαρά. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Όσα έχουν συμβεί τα γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Αυτό που ίσως αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι μία μόνο λεπτομέρεια από όλες τις λεπτομέρειες, οι οποίες συνθέτουν το παζλ αυτού του εξαίσιου χάους. Λοιπόν, γίνεται τελικά η διάγνωση στον ηλικιωμένο άνδρα, αφού έχει ήδη έρθει σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους, όπως και οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, περίπου οι μισοί επιβάτες του λεωφορείου που τους μετέφερε παρουσίαζαν βήχα και πυρετό, οπότε καταλαβαίνετε τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.

Πάμε όμως στο διά ταύτα, τον ιερέα ο οποίος εν είδει ταξιδιωτικού πράκτορα διοργάνωσε ταξίδι-προσκύνημα στην «τούρλα του Σαββάτου». Εάν δεν τον συλλάμβανε η κάμερα, όντας ύποπτο φορέα του ιού, να κάνει άνετος και χαλαρός δηλώσεις μέσα από το αυτοκίνητό του, έχοντας μάλιστα συνεπιβάτη, δεν θα είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασιν το μεγαλείο της τραγικής ανευθυνότητας. Αλλά δεν φταίει ο παπάς. Τόσα ξέρει, τόσα λέει και μιλά χωρίς μάσκα στους δημοσιογράφους για «ντεπονάκι».

Φταίνε προφανώς αυτοί που του επέτρεψαν ή ακόμη χειρότερα τον κάλεσαν να παρουσιαστεί στο νοσοκομείο, αντί να τον προειδοποιήσουν να παραμείνει μόνος στο σπίτι του, ώστε να σπεύσει εκεί κάποιο ειδικό κλιμάκιο για να του πάρει αίμα.

Για να μην πούμε για τον Εθνικό φορέα διαχείρισης (ΕΟΔΥ) ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Ρίου, παρά την επιμονή των γιατρών της Παθολογικής κλινικής, συμβούλευε ότι δεν χρειάζεται να σταλεί δείγμα του 66χρονου ασθενούς στο Ινστιτούτο Παστέρ…

Καταλαβαίνετε τι έχουν κάνει οι άνθρωποι; Καταλαβαίνετε τι εννοούν όταν λένε «άμυνα ζώνης;». Καταλαβαίνετε την ολοσχερή απουσία πρόληψης και συντονισμού; Η Ηλεία κινδυνεύει πλέον να καταστεί η Γουχάν της Ελλάδας.

Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη «άμυνα ζώνης» του κ. Κικίλια, που όπως αποδεικνύεται μεγαλοπρεπώς  είναι τρούπια! Βέβαια δεν μου προκαλεί κατάπληξη. Υπήρξε μετριότατος ως μπασκετμπολίστας, και αποδεικνύεται ακόμη χειρότερος ως υπουργός. Ο θεός να βάλει το χέρι του δηλαδή, μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό, οι οποίοι ομολογουμένως δίνουν για μία ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό, παρά την απουσία διοικητικής υποστήριξης. Ευτυχώς, αυτοί παίζουν «man to man».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος