FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητική κινητοποίηση σήμερα στον Πύργο, ξεκίνησαν ήδη καταλήψεις σε σχολεία

Ημερομηνία: 06-11-2023 | Συντάκτης:

Στις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία- Κάλεσμα και από ΕΛΜΕ Ηλείας

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι μαθητές του Πύργου όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, διαδηλώνοντας για σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

Ήδη αρκετά σχολεία της πόλης βρίσκονται ήδη σε κατάληψη. Με ανακοίνωση της, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πύργου καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση τους που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κάλεσμα απευθύνει και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, τονίζοντας πως συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και καλεί όλους τους συναδέλφους της, να συμμετάσχουν στην μαθητική πορεία που διοργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πύργου. “Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί. Άλλωστε,κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη, κάθε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο που μπαίνει στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι με τους μαζικούς μας αγώνες!

Μαζί με τους μαθητές μας κατεβαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε:

● Ασφαλή και σύγχρονα σχολεία με τις κατάλληλες υποδομές, μείωση των παιδιών στις τάξεις, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία

● Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία.

● Δημόσια, δωρεάν και εξοπλισμένα πανεπιστήμια και όχι μαγαζιά των ιδιωτών που κοιτάνε τους φοιτητές στην τσέπη!

● Ειρήνη και Λευτεριά και όχι μακελεμένα παιδιά στην Παλαιστίνη! Χρήματα για νοσοκομεία και σχολεία και όχι για δαπάνες που σκορπούν πολέμους!

● Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Ηλείας προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 08:00 – 11:00 π.μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia