FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ηλείας διαδήλωσαν για την τραγωδία των Τεμπών

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

Οι μαθητές της Ηλείας διαδήλωσαν σήμερα στον Πύργο εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή τους για την τραγωδία των Τεμπών «Δεν ήταν ατύχημα, ούτε η κακιά στιγμή, προδιαγεγραμμένο ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν!»

Την οργή και τη θλίψη τους, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασαν σήμερα στις 11 το πρωί μια λαοθάλασσα μαθητών της Ηλείας σε μια μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Τα συνθήματα οργής των μαθητών πολλά όπως “Δεν ήταν ατύχημα ούτε η κακιά στιγμή είναι το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή”, “Οι ζωές μας πάνω απ’ όλα” , “Προδιαγεγραμμένο το ΕΓΚΛΗΜΑ” και πολλά άλλα, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και εκπαιδευτικοί, από την ΕΛΜΕ Ηλείας, το Σύλλογο Φιλολόγων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Ο λόγος των μαθητών κοφτερός σαν μαχαίρι αλλά και συγκίνηση βαθιά για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν , ενώ η πλειοψηφία των νεκρών ήταν νεαρά παιδιά, φοιτητές, λίγο μεγαλύτεροι από εκείνους!

Οι μαθητές μετά την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όπου έκαναν έναν κύκλο, ξεκίνησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα με προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου και άφησαν λουλούδια και κεριά στην μνήμη των αθώων θυμάτων!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή στην μαθητική κινητοποίηση προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και είχε καλέσει από χθες όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά για να διατρανώσουν την οργή και την αγανάκτηση τους, για το έγκλημα που όπως τονίζουν συντελέστηκε στα Τέμπη, για τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετατρέπουν κάθε κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και κέρδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος