FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας: Μάσκες, αποστάσεις και διαφορετικό ωράριο άφιξης-αποχώρησης

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Επέστρεψαν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Χωρίς προβλήματα, ξεκίνησε εκ νέου χθες η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά σχολεία της Ηλείας. Μαθητές και γονείς, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες με τις διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου ενώ και οι εκπαιδευτικοί φρόντιζαν για το συχνό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας αλλά και την τήρηση των αποστάσεων.

«Χαιρόμαστε για την έναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους περιβάλλον» επισήμανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκος Κλάδης τονίζοντας ότι η επανέναρξη των σχολείων γίνεται με επιπλέον μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως το διαφορετικό ωράριο, τόσο στην προσέλευση όσο και στην αποχώρηση των μαθητών σε όποια σχολική μονάδα μπορεί να το εφαρμόσει. «Προηγήθηκαν δυο τηλεδιασκέψεις με τους εκπαιδευτικούς όπου και δόθηκαν κατευθύνσεις για την εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου όπου μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα την ώρα της αποχώρησης. Με την ευκαιρία αυτή, να καλέσω τους γονείς να τηρήσουν τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις γιατί αυτό θα είναι επ’ ωφέλεια όλων και μαθητών και γονέων».

Ο κ. Κλάδης, αναφέρθηκε και στο επιπλέον μέτρο πρόληψης που έχει ληφθεί και είναι ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος με τεστ covid στους Ηλείους εκπαιδευτικούς, αν και η συμμετοχή όπως είπε, δεν ήταν η αναμενόμενη. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την συμμετοχή ωστόσο θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και να πω ότι όλοι μπορούν να εκφράσουν την επιθυμία τους για δωρεάν έλεγχο ξανά και ξανά στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί στη διεύθυνση edu.testing.gov.gr».

«Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί»

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, πρόσθεσε ακόμα ότι ο στόχος είναι διττός και δεν είναι άλλος από την απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολείων και της διαρκούς ανάγκης προστασίας και προφύλαξης της ατομικής και της δημόσιας υγείας. «Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης για την έως τώρα συμμετοχή τους στην ασύγχρονη και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την σύγχρονη εξ’ αποστάσεως καθώς και την ετοιμότητα τους για την επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί απ’ όλους μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος