FOLLOW US: facebook twitter

Α. Μαρίνος: «Σημαντικό ξεκίνημα το πολυπόθητο ΦΕΚ για το Σχέδιο Πόλης της Γαστούνης»

Ημερομηνία: 03-08-2021 | Συντάκτης:
Ο πρ. δήμαρχος Γαστούνης Κώστας Λούρμπας για το Σχέδιο πόλης:  «Η 15ετής κωλυσιεργία έπληξε  τα συμφέροντα της πόλης μας»

Απάντηση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Καστρινού σχετικά με το θέμα του Σχεδίου Πόλης έδωσε με στοιχεία κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο ο πρώην Δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας, ο οποίος  μάλιστα απαρίθμησε οκτώ σοβαρές παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με τις οποίες απαξίωσε το θέμα του Σχεδίου Πόλης της Γαστούνης.

Παράλληλα αναγνωρίζει όπως είπε « κάθε σοβαρή προσπάθεια, όπως την δημοσίευση επί τέλους σε ΦΕΚ της αναθεώρησης της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης, που έγινε από τη σημερινή δημοτική Αρχή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου».

Μαρίνος: «Σημαντικό ξεκίνημα»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, προλογίζοντας τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Γαστούνης κ. Κώστα Λούρμπα, δήλωσε: «Το πολυπόθητο ΦΕΚ για το Σχέδιο Πόλης της Γαστούνης  είναι ένα πολύ σημαντικό ξεκίνημα για το Δήμο Πηνειού με προσπάθειες μεγάλες παλαιότερων από την προηγούμενη  Δημοτικών Αρχών αλλά και με συντονισμένες ενέργειες του σημερινής Δημοτικής Αρχής και εμού ως Δημάρχου για την εξασφάλιση της υπογραφής του Σχεδίου αλλά και την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Άλλωστε ήταν κάτι που είχα προαναγγείλει προ τριμήνου. Κάλεσα καθηκόντως και εγκάρδια τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το Σχέδιο Πόλης, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, τον επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχο  Κώστα Λούρμπα. Ο αυτοδιοικητικός που αναλώθηκε στο να κάνει μελέτες που έχουν αντίκρισμα και όχι να κάνει μελέτες γιατί πρέπει να βολευτούν κάποιοι μελετητές».

«Αναγνωρίζω και επαινώ»

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λούρμπας  στην συνέχεια, αναφέρθηκε με στοιχεία στις ενέργειες που έγιναν όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του  Δήμου Γαστούνης σχετικά με το Σχέδιο Πόλης:

«Ο θεσμικός μου ρόλος, ως πρώην Δήμαρχος Γαστούνης, είναι: -Να εκφέρω τη γνώμη μου σε τοπικά θέματα, όταν μου το ζητούν. -Να επισημαίνω τις άστοχες ή λανθασμένες επιλογές-Αλλά και να επαινώ τις σωστές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "7 To σχέδιο πόλης της Γαστούνης"

Με εκτιμήσεις και επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν συμφωνώ πάντοτε, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να αναγνωρίζω και να επαινώ κάθε σοβαρή προσπάθεια, όπως την δημοσίευση επί τέλους σε ΦΕΚ της αναθεώρησης της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης, που δίνει τη δυνατότητα με την εφαρμογή του η Γαστούνη να αποκτήσει το πιο σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο»

Και ο κ. Κώστας Λούρμπας συνέχισε:  « Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στο Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ο οποίος με τις γνωριμίες του και την επιμονή του, κατάφερε να ανασύρει την ξεχασμένη στα χρονοντούλαπα του Υπουργείου Πολεοδομική Μελέτη και να την προωθήσει για νομιμοποίηση και εφαρμογή.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών που έγιναν για τον Πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής  επί της δικής του δημαρχίας και σε 8 παραλείψεις που έγιναν τα χρόνια που μεσολάβησαν χαρακτηρίζοντάς τες «εγκληματικές παραλείψεις» τονιζοντας πως όλη αυτή η  κωλυσιεργία της 15/ετίας τελικά είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν τα συμφέροντα της πόλης, αφού δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αγοραπωλησίες οικοπέδων, να τονωθεί η οικοδομική δραστηριότητα, να λυθούν κληρονομικές υποθέσεις και γενικότερα η πόλη να πάει μπροστά».

Τέλος, συνεχάρη το δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την έστω και καθυστερημένη 15 χρόνια επιτυχία τονίζοντας ότι « ελπίζω να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία της Πράξης Εφαρμογής, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος