FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου & Αμαλιάδας στην κινητοποίηση της Πάτρας: «Ναι στο εμβόλιο όχι στην υποχρεωτικότητα»

Ημερομηνία: 03-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έθεσαν τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων της Ηλείας

Στη μεγάλη κινητοποίηση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα συμμετείχαν οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αντιπροσωπεία 25 εργαζομένων, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ) είχε την ευκαιρία να θέσει το πρόβλημα της λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Το σωματείο του Πύργου και η πρόεδρος του Συλλόγου Μαλβίνα Κάραλη, μίλησε για το σοβαρό θέμα της Παθολογικής κλινικής και της έλλειψης ειδικευμένων ιατρών, με τον Διοικητή της ΥΠΕ να την ενημερώνει πως στα σχέδια τους είναι η προκήρυξη πέντε θέσεων Παθολόγων για τη ΝΜ Πύργου και δυο θέσεων για τη ΝΜ Αμαλιάδας ώστε να υπάρξει κάλυψη των κενών τονίζοντας πως θα πρέπει και η τοπική κοινωνία να δώσει κίνητρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, επισήμανε ότι το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε «Κέντρο Πρώτων Βοηθειών» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο κατήφορος δεν έχει τέλος» εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση του προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα δήλωσαν πως δε θα επιτρέψουν μεταφορά προσωπικού στην περίπτωση που εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την κάλυψη των κενών που ενδεχομένως προκύψουν.

Ο κ. Καρβέλης δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά ότι βρεθεί πλαίσιο βιώσιμης λειτουργίας και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο και θα συναντηθεί με το προσωπικό ώστε αξιολογήσουν από κοινού το υπόμνημα με τις ρεαλιστικές προτάσεις λειτουργίας που του κατέθεσαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος