FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική βραδιά στο Χλεμούτσι με τον Β. Λέκκα & την Φιλαρμονική Λεχαινών!

Ημερομηνία: 26-07-2022 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Όταν η Φιλαρμονική Λεχαινών “Ορφεύς”  συμπράττει με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, όπως ο Βασίλης Λέκκας που με την στιβαρή και δωρική φωνή του ταξιδεύει τους θεατές  στις αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι  και στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής μουσικής, των κορυφαίων ελλήνων συνθετών και στιχουργών, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό! Στο όλο  θεατρικό σκηνικό, η θωριά του  επιβλητικού, φωτισμένου Κάστρου στο Χλεμούτσι, προσέθετε μια επιπλέον παραμυθένια διάσταση στις μουσικές που ξετυλίχθηκαν σε αυτό το μελωδικό ταξίδι.

Μαγική λοιπόν ήταν η βραδιά που απόλαυσαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν την Κυριακή το βράδυ στο Κάστρο Χλεμούτσι, στην συναυλία που δόθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, με τον Βασίλη Λέκκα και τους ταλαντούχους μουσικούς της Φιλαρμονικής Λεχαινών που υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη, οργάνωσαν ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι, με πρώτο σταθμό τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι! “ Μην τον ρωτάς τον ουρανό”, “Μια πόλη μαγική”. “ Η μπαλάντα του Ουρί”” μεταξύ των αγαπημένων τραγουδιών του κορυφαίου έλληνα συνθέτη  που επαιξε η Φιλαρμονική και τραγούδησε ο Βασίλης Λέκκας,,  καθηλώνοντας το κοινό.

Ο κόσμος στην πορεία της συναυλίας,  κατέληξε να τραγουδάει  μαζί με τον καλλιτέχνη,  κάνοντας του… δεύτερη φωνή,   δεν έχασε λεπτό από την κορυφαία  ερμηνεία του στα τραγούδια που ερμήνευσε και που έτσι κι αλλιώς έχει  σημαδέψει με το πάθος του, τη θεατρική και εκρηκτική του  ερμηνεία και την υπέροχη φωνή του ο Β. Λέκκας. Πάντα όρθιος με στόχο την μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν την νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Μετά το τέλος της συναυλίας ήρθε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου να επιβραβεύσει και τον ίδιο και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Λεχαινών που για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων συμπράττοντας με άριστο τρόπο με ένα τραγουδιστή του μεγέθους του Βασίλη Λέκκα…

Να σημειώσουμε δε, ότι η συναυλία είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος