FOLLOW US: facebook twitter

Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί παραλιών της Ηλείας

Ημερομηνία: 26-07-2022 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω καθαρότερες θάλασσες και ακτές»

Τέταρτη και τελευταία στάση του προγράμματος «Προσφέρω καθαρότερες θάλασσες και ακτές» , της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea,  μιας κοινής προσπάθειας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος, για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, ήταν ο νομός Ηλείας και οι παραλίες Καϊάφα, Ζαχάρω, Κατάκολο, Αρετή και  Κυλλήνη από όπου συλλέχθηκαν περίπου 700 κιλά απορριμμάτων!

Μεταξύ άλλων απομακρύνθηκαν ένα ψυγείο, ένας μεγάλος αριθμός παπουτσιών👞, ξαπλώστρες,  πλαστικά καπάκια και διάφορα άλλα απορρίμματα.

Στόχος των εθελοντών του προγράμματος,  καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους. «Οραματιζόμαστε ένα αύριο με καθαρότερες θάλασσες και ακτές για όλους μας» Μέσω του προγράμματος «ΠΡΟΣΦΕΡΩ καθαρότερες θάλασσες και ακτές» της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, έχουν ήδη ολοκληρωθεί  πάνω από 180 παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί και 36 εκπαιδευτικές δράσεις παιδιών σε σχολεία και κέντρα ειδικής αγωγής. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 72 τόνους απορριμμάτων, ενώ έχουν εκπαιδεύσει 2.400 παιδιά σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα, συνεχίζεται για 5η χρονιά με 60 υποθαλάσσιους & παράκτιους καθαρισμούς. Με κάθε αγορά επιλεγμένων* προϊόντων P&G όλο τον χρόνο, υποστηρίζουμε τις δράσεις της iSea για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, με τα σύνθημα «Αλλάζουμε συνήθεις με την συμμετοχή και υποστήριξη όλων. «

Οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος στις ακτές της Ηλείας ευχαριστούν για την συνεργασία:  τον Δήμο Ζαχάρως, τον Δήμο Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Πύργου, την Δημοτική Κοινότητα Κατακόλου, τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, την Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών, την κατασκήνωση Green Camp, το Λιμεναρχείο Κατάκολου, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, το Λιμενικό Ταμείο Κατάκολου και το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, το Nautilus Underwater Constructions -Diving center of Patras, για την κάλυψη των δράσεων και όσους συμμετείχαν ενεργά στους καθαρισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος