FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε η Φιλαρμονική Λεχαινών!: 1000 και πλέον θεατές κατέκλυσαν το προαύλιο του Γυμνασίου Λεχαινών

Ημερομηνία: 05-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μία αξέχαστη συναυλία και μια πραγματικά συγκλονιστική μουσική ερμηνεία που καθήλωσε το κοινό, παρακολούθησαν την Παρασκευή το βράδυ πάνω από 1000 άτομα από την Φιλαρμονική Λεχαινών στο αμφιθέατρο  του Γυμνασίου Λεχαινών που αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών υπό την άψογη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Ευρυσθενη Χατζηγιάννης μάγεψε κυριολεκτικά το πολυπληθές της κοινό, ερμηνεύοντας γνωστά ξένα μουσικά έργα αλλά και ένα αξιοζήλευτο ελληνικό πρόγραμμα γνωστών συνθετών, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα των παρευρισκομένων που είχαν σπεύσει να τιμήσουν με τη παρουσία τις προσπάθειες των μελών της Φιλαρμονικής.

Στο τραγούδι εντυπωσίασαν οι εξαιρετικές ερμηνείες  της Στεφανιας Συλλαϊδή και του Νίκου Μπουσδουκου  που συνεργάστηκαν με τη Φιλαρμονική.

Η συναυλία ξεκίνησε με  ένα σύντομο λογο από τον πρόεδρο της  Φιλαρμονικής, Ανδρέα Μίγκο και αμέσως μετά τους  χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλληνης κ. Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ,τον βουλευτή κ. Διονύση Καλαματιανό και τον πρόεδρο της τοπικης κοινότητας Λεχαινων κ. Γιώργο Γαλάτη έδωσε τη σκυτάλη στο Μαέστρο και στους άξιους μουσικούς της Φιλαρμονικής.

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε αποσπάσματα από ταινίες του ξένου κινηματογράφου μερικά από τα οποία παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες που απαιτούσαν μεγάλη μουσική δεξιοτεχνία (Avengers, Last of Mohican, Conquest of paradise κλπ) Το δεύτερο μέρος είχε ελληνικά τραγούδια που τα ερμήνευσαν ιδανικά η μοναδική Στεφανία Συλλαϊδή ο πολύ καλός Νίκος Μπουσδουκος και τους συνόδευσε στο βιολί η καταπληκτική Αλεξάνδρα Συλλαϊδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ αυτή τη συναυλία συμμετείχαν και οι καθηγητές που δίδαξαν στο 5ημερο σεμινάριο της Φιλαρμονικής Λεχαινων, μουσικοί διεθνώς καταξιωμένοι, μέλη της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους έδωσαν διαφορετικό αέρα  στη συναυλία και χρωμάτισαν ιδιαίτερα κάποια κομμάτια.

Η Φιλαρμονική Λεχαινών είναι ένας σύλλογος που κλείνει 87 χρόνια δράσης , συνεχίζοντας να εκπαιδεύει τα παιδιά του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και  παρουσιάζει ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο που εκπροσωπεί επάξια,  παντού όπου εμφανίζεται,  την περιοχή.

Τα παιδιά- μέλη της ιστορικής και διάσημης Φιλαρμονικής Λεχαινών  είναι η καρδιά της, η ψυχή της, είναι η ιστορία της και η συνέχειά της.  Το Δ.Σ του Συλλόγου Φιλόμουσων Λεχαινών ευχαριστεί από καρδιάς τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς της συναυλίας, όλους εκείνους επώνυμους ή ανώνυμους που προσέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο υπηρεσίες ώστε να στηθεί και να παρουσιαστεί το έργο της Φιλαρμονικής Λεχαινών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος