FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: “Αναπτυξιακό σχέδιο για την στήριξη των ορεινών περιοχών”

Ημερομηνία: 07-05-2023 | Συντάκτης:

Για ένα νέο  και συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για την στήριξη των ορεινών περιοχών της χώρας έκανε λόγο ο υπ.Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε μία ακόμα μεγαλειώδη συγκέντρωση πολιτών στο Σιμόπουλο, γεμάτη πάθος και παλμό!

Ο κ.Κατρίνης μίλησε για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκατάλειψης των ορεινών περιοχών και της ερημοποίησης τους αφού οι κάτοικοι αναγκάζονται να φύγουν ενώ όσοι παραμένουν είναι ελάχιστοι και μεγάλης ηλικίας.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει:

-Φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ορεινές περιοχές από νέους ανθρώπους.

-Ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση με στόχο την την υλοποίηση έργων υποδομής στις ορεινές περιοχές.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ.Κατρίνης για την κτηνοτροφία επισημαίνοντας ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης όπως η αύξηση της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, νέα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, εκτεταμένοι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις ξένων προϊόντων.

‘’ Στις 21 Μαΐου, πρέπει να αναδειχθεί από τις κάλπες ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει αυτούς που σήμερα ωθούνται στο περιθώριο και ιδίως τους συνταξιούχους με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και την επαναφορά του ΕΚΑΣ.’’ τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε επίσης ότι ‘’ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας γιατί ξέρει ότι δεν θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ξέρει ότι δεν θα μπορούν να υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί υποκλοπών και παρακολούθησης.

Το ίδιο και ο κ.Τσίπρας γιατί  ξέρει ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές αντιλήψεις για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι μειοψηφικές απόψεις και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Κάποιοι θυμήθηκαν τον Ανδρέα Παπανδρέου όψιμα. Τον Ανδρέα Παπανδρέου τον μισούν ουσιαστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό και συνεργάστηκαν για να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο με χαλκευμένες κατηγορίες.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος