FOLLOW US: facebook twitter

Λύση στο πρόβλημα της γέφυρας στα Θανασουλέικα σε συνεργασία Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Περιφέρειας και ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 20-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα έργο που ταλαιπωρούσε 9 χρόνια τους δημότες της Βουπρασίας, στην περιοχή Θανασουλέικα, υλοποιήθηκε προχθές από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Το τεχνικό έργο περιλάμβανε τη μεταφορά και τοποθέτηση δυο μεγάλων τσιμεντοσωλήνων (30 τόνων), εντός της κοίτης του γεφυριού, με σκοπό τη γεφύρωση του υδάτινου κωλύματος ως αναπόσπαστο μέρος του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου στη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Υλοποιούμε με τη βοήθεια του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων σε συνεργασία με τη Περιφέρεια, ένα έργο το οποίο είναι από το 2011, και είναι ένα έργο πνοής για 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Καθώς οι συνδημότες μας όχι μόνο δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν, αλλά έπρεπε και να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, ώστε να μπορέσουν να πάνε στα κτήματά τους.

Από τη πλευρά του ο  πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χ. Παλαιολόγος συμπλήρωσε ότι: « Η γέφυρα αυτή είχε πέσει το 2011 από μεγάλες καιρικές  καταστροφές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία  των αγροτών και πολιτών του Δήμου. Είχα την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τους τσιμεντοσωλήνες, τους οποίους είχαμε από το 1969, από το έργο που έγινε, τότε του αναδασμού. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας αγώνας και ένα έργο συντονισμού κεραυνός, όπως θα το αποκαλούσα, με τη συνδρομή της Περιφέρειας.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot