FOLLOW US: facebook twitter

«Λουκέτο» στην Αμαλιάδα και πορεία ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου: Δυναμικές κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο

Ημερομηνία: 03-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85757″ img_size=”full”][vc_column_text]Δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζει η Επιτροπή Φορέων κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τις οποίες και ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας στο κατάμεστο Λαζαράκειο όπου και πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη λαϊκή συνέλευση.

Με τη φράση που επανέλαβε πολλές φορές, ότι «δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, απαρίθμησε τις αποφάσεις της Επιτροπής με πρώτη την δημόσια καταγγελία όπως είπε του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κ. Διαμαντόπουλου ως «αναξιόπιστου, προκλητικού και προσβλητικού» επισημαίνοντας πως τον θεωρούν ως υπονομευτή του Νοσοκομείου και απαιτούν την αποπομπή του. Επίσης, κάλεσαν τους κυβερνητικούς βουλευτές να διαχωρίσουν τη θέση τους υποστηρίζοντας πως αν συνεχίσουν να στηρίζουν τον Διοικητή που έχει βάλει σκοπό το κλείσιμο της Ν.Μ. Αμαλιάδας θα τους καταγγείλουν.

Ο κ. Τσαούσης, τόνισε ακόμα, ότι προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από την είσοδο  του νοσοκομείου με παράλληλο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανάρτηση αφισοπανό σε όλη την Βόρεια Ηλείας μέχρι τις εθνικές εκλογές που θα καταγγέλλεται η τακτική της κυβέρνησης και των Ηλείων βουλευτών της καθώς και κλείσιμο των γραφείων του Σύριζα και των Ηλείων Βουλευτών. «Απαιτούμε μεγαλύτερο σεβασμό για τους πολίτες οι οποίοι έστειλαν όλους τους βουλευτές των κομμάτων στα έδρανα της  βουλής. Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία».

Νωρίτερα, ο κ. Τσαούσης είχε ασκήσει σκληρή κριτική, με προσβλητικούς σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, υποστηρίζοντας ότι στην σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή μετά από παρέμβαση του  Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα στην 6η ΥΠΕ θα πάνε με τον αν. Διοικητή Άκη Χουζούρη τον οποίο και εμπιστεύονται και πως σε περίπτωση που «έρθει ο κ. Διαμαντόπουλος» δε θα συμμετέχουν. «Δε γίνεται η μόνιμη έγνοια του να είναι να κλείσει το νοσοκομείο και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Έχουμε ένα νοσοκομείο που δεν κάνει εφημερίες, που έχει λιγότερους γιατρούς από ένα Κέντρο Υγείας! Δε γίνεται άλλο πια με ψέματα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Θεωρούμε και απαιτούμε από τους κυβερνητικούς βουλευτές να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι, με τιμιότητα, καθαρά και ξάστερα.. . Θα μιλάμε κατευθείαν με την 6η ΥΠΕ και την κυβέρνηση. Και αν θέλουν να το κάνουν Κέντρο Υγείας να μας το πουν να το ξέρουμε!».

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος στην τοποθέτηση του, επισήμανε ότι απαιτούν την επιστροφή όλων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τονίζοντας πως η Διοίκηση της Ν.Μ. Πύργου θα έπρεπε να είχε φροντίζει για την κάλυψη των κενών της ενώ ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών της Ν.Μ. Αμαλιάδας Νίκος Σδούγας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου προσβολή της αξιοπρέπειας τους. «Όχι μόνο όσοι δουλεύουμε στο Νοσοκομείο και προσπαθούμε να το κρατήσουμε ζωντανό αλλά και όλοι εσείς που δηλώνεται την αντίθεση σας με τις πρακτικές κοροϊδίας όλων των διορισμένων υπαλλήλων της πολιτικής ηγεσίας. Αφήνω εκτός χαρακτηρισμού τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου γιατί αρνούμαι να πιστέψω ότι συμμετέχει σε αυτό  τον εμπαιγμό ή ότι στερείται τη συναίσθηση  της λαϊκής ετυμηγορίας».

Ο κ. Σδούγας μάλιστα, παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί και διερωτήθηκε πολλάκις εάν πρόκειται για «ανικανότητα ή σχέδιο»

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι είναι μάρτυρες ενός κουκλοθέατρου που άλλα λέει η Αθήνα, άλλα η Πάτρα και άλλα ο Διοικητής και διερωτήθηκε για το ποιος δε θέλει να δουλέψει το νοσοκομείο. «Βρήκε εξιλαστήριο θύμα η κυβέρνηση να τα ρίξει στο Διαμαντόπουλο; Λέει ότι δε βγαίνουν οι αριθμοί… τώρα το κατάλαβε;».

Την αγανάκτηση του, για το Γολγοθά που όπως είπε βιώνουν καιρό τώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Σ. Σωτηρόπουλος τονίζοντας ότι «ζουν ένα μαρτυρικό, αργό θάνατο μέρα με τη μέρα». «Δυστυχώς η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Είναι η ώρα των κινητοποιήσεων. Στη μεταμνημονιακή εποχή έχουμε ρόλο να παίξουμε. Βεβαίως το αίτημα μας είναι η αυτονόμηση καθώς ο Πύργος αποδείχτηκε ότι δε μπορεί δυστυχώς να σηκώσει το βάρος όλης της Ηλείας».

«Με τα λόγια της καρδιάς», όπως είπε, μίλησε ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος υποστηρίζοντας ότι κάποιοι «πουλάνε» το Νοσοκομείο και πως «από μέσα κλείνει». «Πηγαίνετε να δείτε αν υπάρχει εφημερεύων χειρουργός για 20 άτομα νοσηλευόμενα. Κανένας!  Σκυλιά, γατιά, γίδες στο νοσοκομείο υπάρχουν φωτογραφίες… είναι ένα σάπιο σύστημα και κάποιοι επιδιώκουν να το κλείσουν…» είπε μεταξύ άλλων,  ενώ συγκίνησε και με ένα περιστατικό που εξιστόρησε, για ένα θύμα τροχαίου που το έσωσαν στην Αμαλιάδα και μάλιστα ο ίδιος κόλλησε ηπατίτιδα C όταν κατά τη μεταφορά του στον Πύργο, ξέμεινε η φιάλη οξυγόνου και τον κράτησε στη ζωή προσφέροντας του οξυγόνο από τα πνευμόνια του…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot