FOLLOW US: facebook twitter

Με κωδικό 6 και sms το άνοιγμα της εστίασης

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά  για τις ημέρες του Πάσχα – Κικίλιας για εμβολιασμούς

Έπειτα από τις αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις και πληροφορίες που προηγήθηκαν, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε, κατά την καθιερωμένη  χθεσινή ενημέρωση για τη νόσο Covid-19, τα μέτρα με τα οποία θα πορευτεί η χώρα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, παραμένει η υποχρέωση της αποστολής SMS μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ αντίθετα απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο το άνοιγμα του τουρισμού στις 15η Μαΐου. Για άλλη μια φορά ωστόσο ο υφυπουργός έστρεψε το δάχτυλο προς τους πολίτες, καλώντας για πιστή τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Παραμένουν τα sms

«Παραμένει μέχρι την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου η υποχρέωση της αποστολής sms», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. « Για την μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης είναι υποχρεωτική η χρήση του κωδικού «6». Τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν στις 22.45 και όλοι πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε στα σπίτια μας στις 23.00», τόνισε, σημειώνοντας ότι από σήμερα  Πέμπτη είναι ανοιχτές οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Επιπλέον θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Για την Κυριακή του Πάσχα, είπε ότι μπορούν να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών -έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο, έως 12 για εξωτερικό χώρο- έχοντας αποστείλει sms με κωδικό «6» στο 13033.

Οσόν αφορά στα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες, είπε ότι επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. εντός ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας και χωρίς την παρουσία πιστών.

Νωρίτερα το ραντεβού για εμβόλιο στους 40-44

Τον λόγο στη χθεσινη  ενημέρωση  αρχικά πήρε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε περήφανος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει σήμερα  Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος