FOLLOW US: facebook twitter

Διευκρινίσεις για τους Παιδικούς σταθμούς από τον Α. Βγενόπουλο

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για το μέλλον των παιδικών σταθμών του Δήμου Πύργου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος, ενημερώνει για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η Υπηρεσία Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Θέλω λοιπόν να ενημερώσω ότι το πρόβλημα με τους Παιδικούς Σταθμούς είναι ένα διαχρονικό θέμα που αναζητεί λύσεις απ’ όλες τις δημοτικές αρχές.

Ένα πρόβλημα που απασχολεί δυστυχώς το σύνολο των Δήμων όλης της χώρας. Και γι’ αυτό το λόγο κάθε φορά δίνονται παρατάσεις για συνέχιση της λειτουργίας τους από την κεντρική εξουσία, καθώς και η ίδια αδυνατεί να δώσει λύσεις.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Πύργου έχει έναν ιδιόκτητο παιδικό σταθμό, για τον οποίο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την νομιμοποίηση του ακινήτου (που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα) καθώς και για τη συντήρηση και επισκευή με κονδύλια του Δήμου.

Επιπλέον, διαθέτει άλλους δύο μισθωμένους παιδικούς σταθμούς. Σε πρόσκληση που απευθύναμε στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ώστε να προβούν στις απαιτούμενες προσαρμογές, σύμφωνα με το νόμο αρ. 6 του ΠΔ 99/2017, λάβαμε αρνητική απάντηση. Γεγονός που οδηγεί στην εξεύρεση νέων ακινήτων χώρων.

Ανάλογη πρόσκληση ενδιαφέροντος, πριν δύο χρόνια απέβη άκαρπη γιατί κανένα κτίριο εντός των ορίων που θέτει ο νόμος δεν τηρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Με καινούργια λοιπόν εισήγησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε τη διενέργεια μίσθωσης ακινήτου για τον 2ο και 3ο παιδικό σταθμό, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα αποβεί επιτυχής.

Παράλληλα, θέλω να ενημερώσω ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε αποστείλει έγγραφα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και προς την ΚΕΔΕ όπου ζητάμε την παράταση των μισθωμάτων των υφιστάμενων παιδικών σταθμών”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος