FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου Ανδραβίδας – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το έργο

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:

Την αναμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας δρομολογεί η δημοτική αρχή Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς έχει ήδη προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών ολοκληρώνεται στις 9 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη, και η αποσφράγιση έχει οριστεί για τις 15 του ίδιου μήνα.  Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται 599.020,37 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER 2014-2020 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίασή της τις τεχνικές προδιαγραφές της σχετικής μελέτης που συντάχθηκε από το Τμήμα Μελετών & Επίβλεψης Έργων του Δήμου, καθώς και τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού.

Το έργο προβλέπει τη δημιουργία διώροφου κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, επιφάνειας 200,00 τ.μ, περίπου στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Ιππικού Κέντρου Ανδραβίδας. Συγκεκριμένα, το κτίριο τοποθετείται στο χώρο του ιππικού κέντρου, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση (ΠΔ/24-5-85, ΦΕΚ-270/Δ/31-5-85) και έχει κατάλληλο προσανατολισμό, προκειμένου να ικανοποιούνται οι συνθήκες φυσικού φωτισμού-αερισμού και θερμικής άνεσης. Επιπρόσθετα, κρίνεται αναγκαία η μέριμνα για την εφαρμογή, κατά την εκπόνηση της μελέτης του κτιρίου, των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Θα γίνει χρήση τοπικών υλικών δόμησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην πέτρα, το μέταλλο και το ξύλο.

Αναφορικά με τις λειτουργίες του διώροφου κτίσματος, αυτό αποτελείται από χώρους εισόδου-υποδοχής, χώρο μόνιμης έκθεσης που αφορά στην ιστορία της ιππασίας, συνεδριακό χώρο, Αναψυκτήριο-Εντευκτήριο με χώρους υγιεινής και υπόγειο στο οποίο θα υπάρχουν αποθήκες, χώροι υγιεινής και χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Νοτιοδυτικά του κτιρίου θα προβλεφθεί κατάλληλος υπαίθριος χώρος, ο οποίος θα συλλειτουργεί με το κτίριο ούτως ώστε να φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, γεωργικών μηχανημάτων κλπ. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου, καθώς και η διάταξη των εσωτερικών του χώρων θα γίνουν λαμβάνοντας υπ’όψη τις ισχύουσες διατάξεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες  από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος