FOLLOW US: facebook twitter

Κρίσιμη η Γ.Σ της Ο.Π Αμαλιάδας: Στο τραπέζι όλα τα σοβαρά αγροτικά θέματα του νομού

Ημερομηνία: 16-06-2020 | Συντάκτης:

Γενική Συνέλευση της  Ο.Π   Αμαλιάδας στην οποία συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φρούτων, Λαχανιών, Σιτηρών Αμαλιάδας και  η Ο.Π Βιομηχανικής τομάτας, κορινθιακής σταφίδας και ελαιολάδου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη  στις 17/06/2020 και ώρα 20:30 μ.μ. στον χώρο του προαυλίου της Ενώσεως Οργάνωσης Παραγωγών. Στην Γ.Σ θα  τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως επισημαίνει στο κάλεσμα του προς όλους τους παραγωγούς ο πρόεδρος της Ο.Π Χρήστος Βαλιανάτος, η Γενική Συνέλευση είναι κρίσιμη για το μέλλον της ομάδας αλλά και για τον αγροτικό τομέα, γι αυτό και πρέπει να είναι άπαντες οι παραγωγοί παρόντες.

Τα θέματα που θα τεθούν στην Γ.Σ είναι τα εξής:

“ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση του Καταστατικού σύμφωνα με τον νόμο 4673/2000

Προβλέπεται να μπουν όλα τα προϊόντα στην οργάνωση Βιομηχανική τομάτα, κορινθιακή σταφίδα, ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή. Έτσι, η ομάδα θα καλύπτει όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής.

Θητεία Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου: 4 χρόνια.

Τονίζουμε ότι είμαστε πανελλαδικά ανάμεσα στους πρώτους που προχωράμε σε τροποποίηση του καταστατικού.

Θέλουμε η οργάνωση να είναι νόμιμη και σε γερές βάσεις.

ΘΕΜΑ 2ο: Επίσης, θα γίνει έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος της ομάδας 2021-2023, που είναι 300.000,00 € ετησίως. Προβλέπει στους τοματοπαραγωγούς υλικά άρδευσης, στους σταφιδοπαραγωγούς πανιά, δίχτυα, τελάρα και ψαλίδες. Επίσης προβλέπει πιστοποίηση σύμφωνα με το AGRO 1  και AGRO 2, καθώς και GLOBALGAP.

ΘΕΜΑ 3ο: Επίσης, θα γίνει συζήτηση για τη συνάντηση για τη συνάντηση που έχουμε ζητήσει με  τον υπουργό κο Μάκη Βορίδη και θα γίνουν προτάσεις για τα προβλήματα που θα τεθούν.

ΘΕΜΑ 4ο: Επίσης, θα γίνει συζήτηση για το τρίτο έτος υλοποίησης της ομάδας ελαιολάδου και θα ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για τις υποχρεώσεις αλλά και τα υλικά που μπορούν να πάρουν από την οργάνωση.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει παρουσία του αγροτικού κόσμου, αλλά και με μέτρα προφύλαξης για την επιδημία, έτσι ώστε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για το μέλλον του αγροτικού κόσμου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος