FOLLOW US: facebook twitter

«Λίφτινγκ» στην Ολυμπία ενόψει της τελετής Αφής

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Με προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας-Δήμου

Άμεσες παρεμβάσεις ύψους 99.400 ευρώ θα υλοποιηθούν στην Ολυμπία ενόψει της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 12 Μαρτίου. Η Περιφέρεια και ο δήμος θα συνάψουν προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση κεντρικών σημείων κεντρικών σημείων του Δήμου, προκειμένου να τελεστούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων, εργασίες ανακαίνισης κρασπέδων οδών εισόδων της πόλης, προμήθειες αστικού εξοπλισμού και εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του αστικού χώρου προκειμένου να γίνουν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες εργασίες προετοιμασίας που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του αστικού χώρου ενόψει της τελετής της αφής. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εισόδους της πόλης και στη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας, για να υλοποιηθεί η εν λόγω παρέμβαση, απαιτείται η συνεργασία των συμβαλλομένων μελών με προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη προετοιμασία της πόλης της αρχαίας Ολυμπίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Το μοναδικό στον κόσμο γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελεί δε την τελετή εκείνη που “αναγγέλλει” παγκόσμια το γεγονός των Αγώνων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου του 2020. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020. Δεδομένου ότι η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι παγκόσμιας εμβέλειας και ενδιαφέροντος και αποτελεί την κορωνίδα όλων των τελετών και επειδή φιλοξενείται πλήθος κόσμου στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε πιστώσεις, από ίδιους πόρους, στο σκέλος των εξόδων στον εγκεκριμένο 7 προϋπολογισμό έτους 2020 συνολικού ποσού 99.400 ευρώ», ανέφερε.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο σε προχθεσινή συνεδρίαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος