FOLLOW US: facebook twitter

«Lifting» η ματαιόδοξη απόπειρα να απαλείψεις τα σημάδια του χρόνου

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Μας ζύγισαν, μας μέτρησαν και βρήκαν ότι τόσο αξίζουν οι ζωές μας…

Οι λέξεις έχουν την σημασία τους. Ο λόγος ή η γλώσσα την οποία μεταχειριζόμαστε προκειμένου να ονοματίσουμε τα πράγματα, να εκφράσουμε συναισθήματα, να προσδιορίσουμε έννοιες, να διαμορφώσουμε πολιτική ή απλώς να πούμε μία γνώμη, έχει σημασία.

Τι σημαίνει lifting; Άπαντες θεωρούμε ακαριαία ότι γνωρίζουμε, αποτρέποντας κάθε προσπάθεια περαιτέρω εμβάθυνσης. Και για να μεταχειριστώ την υπέροχη ελληνική στην αρχαία της εκδοχή, τι σημαίνει ρυτιδεκτομή; Δεν είναι απλά η αφαίρεση των ρυτίδων από ένα πρόσωπο, αλλά η ματαιόδοξη απόπειρα ενός ανθρώπου να απαλείψει τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό του. Ένα τέτοιο lifting ανακοίνωσε και το υπουργείο Υποδομών για την Πατρών-Πύργου. Lifting, δηλαδή απόπειρα να αντιμετωπιστούν τα σημάδια της γήρανσης από έναν δρόμο, ο οποίος εδώ και δεκαετίες, δεν είναι μόνο γερασμένος αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος για όποιον επιχειρεί να κινηθεί σε αυτόν. 16 χρόνων ήταν το παλληκαράκι που χάθηκε, το τελευταίο θύμα σε μία λίστα η οποία διαρκώς μεγαλώνει.

Lifting λοιπόν, αντί για πλήρη ανακατασκευή, όπως είναι το ζητούμενο και έχει εφαρμοστεί σε άλλους δρόμους, οι οποίοι πλέον είχαν κριθεί ακατάλληλοι για ανθρώπους. Και 30 εκ. ευρώ το κοστολόγιο, αντί για 300 εκ. του προϋπολογισμού της ακυρωμένης εργολαβίας με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη και η αναλογία των αριθμών είναι συμβολική. Μας ζύγισαν, μας μέτρησαν και βρήκαν ότι τόσο αξίζουν οι ζωές μας. Μετά από τόσες και τόσες διαβεβαιώσεις. Μετά από τόσα και τόσα «θα». Μας είπαν ότι αυτός ο δρόμος και συγκεκριμένα η μετατροπή του σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, θα αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση. Εμπαιγμός; Κοροϊδία; Εξαπάτηση; Οι λέξεις έχουν την σημασία τους και σε αυτήν την περίπτωση όλες υποδηλώνουν το ίδιο νόημα. Μετά από τόσα που έχουμε περάσει, αυτό το οποίο μας επεφύλασσαν τελικά ήταν ένα «lifting».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος