FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη μαθημάτων μόνο στο καινούργιο σχολείο!: Ακόμα μια διαμαρτυρία χθες στο Γυμνάσιο Λύκειο Καράτουλα

Ημερομηνία: 28-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
-Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δημοτική Αρχή Πύργου διεκδικώντας την παράδοση του νέου σχολικού συγκροτήματος
-Στις 2 Σεπτέμβρη νέο ραντεβού με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚτΥπ

Διατεθειμένοι, να μην επιτρέψουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για 12η συνεχή φορά στα ακατάλληλα λυόμενα, παρά μόνο εφόσον παραδοθεί το νέο σύγχρονο κτίριο, είναι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα έχοντας συμπαραστάτη στο δίκαιο αίτημα τους το Δήμο Πύργου.

Για ακόμα μια φορά χθες, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Μεσσαλά, του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλου, του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργου Μαρκόπουλου αλλά και εκπαιδευτικών του σχολείου επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους η ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών ενώ ανακοινώθηκε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν εκ νέου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ, σε ραντεβού που έκλεισε το γραφείο Δημάρχου προκειμένου να απαιτήσουν την έναρξη της σχολικής χρονιά στο νέο συγκρότημα.

«Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στις λυόμενες αίθουσες του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα για να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη σχολική κοινότητα από την παραμονή τους εδώ τα τελευταία 12 χρονια…» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μεσσαλάς τονίζοντας ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να διαπιστώσει ότι πρόκειται για ακατάλληλες εγκαταστάσεις για την παραμονή παιδιών. «Όπως έχει δηλώσει και ο Δήμαρχος, απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου Γυμνασίου Λυκείου ώστε άμεσα να εγκατασταθούν τα παιδιά στο χώρο που τους αρμόζει και εκεί που μπορεί να γίνει ορθά το εκπαιδευτικό έργο. Στις 2 Σεπτέμβρη θα συναντηθούμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ διεκδικώντας άμεσα λύση. Υπάρχουν διάφορες δηλώσεις για άμεση ολοκλήρωση των εργασιών αλλά πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε στην ανάδοχο εταιρία ούτε στην ΚτΥπ».

«Δεν πάει άλλο»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα Γιώργος Μαρκόπουλος περιέγραψε για ακόμα μια φορά με γλαφυρό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη στέγαση των μαθητών στα ακατάλληλα λυόμενα, ζητώντας να μπει ένα τέλος στο δράμα που ζουν. «Όλοι μαζί υψώνουμε για ακόμα έναν Σεπτέμβρη φωνή διαμαρτυρίας, ότι δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το ελληνικό δημόσιο έχει χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα τη στέγη αυτή, όμως το σχολείο καθυστερεί χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Η μια παράταση διαδέχεται την άλλη παράταση… Στις 2 Σεπτέμβρη θα πάμε εκ νέου στην ΚτΥπ για τις οριστικές διαβεβαιώσεις. Για να πούμε τέλος στο δράμα μαθητών, καθηγητών και γονέων. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί».

«Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Αδιανόητο χαρακτήρισε όλο αυτό που συμβαίνει, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος υποστηρίζοντας ότι αδυνατεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και το σχολείο εν έχει παραδοθεί. «Δε μπορώ να διανοηθώ πως έχουν περάσει τόσα χρόνια και δε μπορεί να παραδοθεί το σχολείο. Τι κάνουν στη ΚτΥπ, πως σκέφτονται είναι αδιανόητο να το καταλάβω. Θα πρέπει να ασκήσουμε αφόρητη πίεση πλέον για να τελειώσει η ιστορία των αναβολών και του θα δούμε… Πρέπει να δοθεί ένα τέλος».

«Μάθημα μόνο στο νέο κτίριο»

Ο Βασίλης Βασιλειάδης, μέλος της ΕΛΜΕ αλλά και καθηγητής του Λυκείου Καράτουλα επισήμανε ότι το 2008 που ξεκίνησαν μάθημα στα λυόμενα, ενημερώθηκαν ότι οι αίθουσες αυτές έχουν εγγύηση ασφαλούς χρήσης 5 χρόνια και παρότι ο τότε ΟΣΚ έλεγε ότι χρειάζεται δυο καλοκαίρια και έναν χειμώνα για να στήσει ένα νέο σχολείο, από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και ακόμα βρίσκονται στα ακατάλληλα πλέον λυόμενα. «Έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για τη συνεχή επισκευή των λυομένων που δεν αντέχουν πλέον, έχουν ξεπεράσει τα όρια τους (χαλάνε και αλλάζουν τα δάπεδα, οι σκεπές καλύπτονται με μονωτικό και διαρκώς στάζουν από  υγρασία και βροχή, τα αιρκοντίσιον χαλάνε κτλ). Παράλληλα στερούνται διδακτικό υλικό γιατί δεν επαρκούν οι χώροι ενώ στερούνται και τη βιβλιοθήκη των 5000 βιβλίων που δε μπορούν να έρθουν στο σχολείο αυτό. Όλα αυτά συντελούν πάρα πολύ και στην υγεία των μαθητών ενώ πολλοί καθηγητές έφυγαν γιατί δεν άντεχαν το κλίμα. Οι ιώσεις είναι πολύ περισσότερες, είχαμε περιπτώσεις με ποντίκια… ειλικρινά δε ξέρουμε πως και αν θα ξεκινήσουμε αυτή τη χρόνια. Είμαστε διατεθειμένοι να κλείσουμε το σχολείο μέχρι να παραδοθεί το καινούργιο. Έχουμε ένα έτοιμο κτίριο το βλέπουμε. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ολοκληρωθεί το 97% και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο! Θα πιέσουμε ώστε να παραδοθεί άμεσα!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος