FOLLOW US: facebook twitter

L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA: Έρχεται στην Ελλάδα την 1η Απριλίου

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Το “L’Étape Greece by Tour de France presented by SKODA” έρχεται στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023 σε μία μυθική διαδρομή στη μαγική φύση της Αρχαίας Ολυμπίας

Η ΕΥ ΖΗΝ Greece και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν τον ποδηλατικό αγώνα L’ÉtapeGreecebyTourdeFrance, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 1ηΑπριλίου 2023!

O θρύλος του Tour de France συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και νααπολαύσουν ένα τερέν που συνδυάζει την ελληνική φύση και την αρχαία ιστορία, σε κλειστές διαδρομές γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

ΤoTour de France, ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο με βαθιά ιστορία από το 1903, θέλοντας να προσφέρει την εμπειρία των επαγγελματιών ποδηλατών του TourdeFrance στους χιλιάδες ερασιτέχνες φίλους του αθλήματος, δημιούργησε τη σειρά L’ÉTAPE. Η διοργάνωση που διεξάγεται σε 21 χώρες όλου του κόσμου, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ποδηλάτη ανά τον κόσμο να διασχίσει μοναδικές ποδηλατικές διαδρομές κάτω από παρόμοιες συνθήκες που βιώνουν οι πρωταθλητές του Tour de France.

Ένα μοναδικό άθλημα που συνδυάζει σωματική και ψυχική αντοχή, ταχύτητα, θάρρος, στρατηγική, αλλά πάνω από όλα την αγάπη για το ποδήλατο, προσκαλεί όλους τους ερασιτέχνες ποδηλάτες να λάβουν εκκίνηση ανάμεσα στους επαγγελματίες, απολαμβάνοντας το σπορ που αγαπούν.

Με τον διακριτικό τίτλο Pioneers οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν και θα τερματίσουν στις κατηγορίες των 150kmκαι 75kmθα κερδίσουν προνόμια στους αγώνες που θα ακολουθήσουν με ειδικές τιμές, early registration στον ελληνικό αγώνα, αλλά και στο L’ÉtapeduTour, πλούσια δώρα και άλλα.

H EY ZHN Greece με την τριακονταετή εμπειρία και βαθιά γνώση στην outdoor δραστηριότητα δηλώνει υπερήφανη που προσθέτει στο ενεργητικό της άλλο ένα αθλητικό event και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπόσχονται έναν άκρως υψηλών προδιαγραφών αγώνα,σ ύμφωνα με τα παγκοσμίου επιπέδου πρότυπα της Tour de France.

Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Μιλώντας για τη σημασία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του μεγαλύτερου ποδηλατικού γεγονότος που φέρει τη σφραγίδα του TourdeFrance, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τόνισε:

«Η Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμια κοιτίδα του αθλητικού ιδεώδους συναντιέται με μία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση μαζικής συμμετοχής. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι λέξεις “αθλητισμός” και “μαζικότητα”, αποτελούν τις λέξεις – κλειδιά που εμπεριέχονται στην στρατηγική εξωστρέφειας που έχουμε χαράξει, ειδικά όταν συνδέονται με την Αρχαία Ολυμπία. Μέσα από το L’ Etape Greece, οι εικόνες της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.  Εκατομμύρια μάτια θα δουν την ομορφιά ενός τόπου, τον οποίο καθόλου τυχαία οι Αρχαίοι Έλληνες, επέλεξαν ως πρωτεύουσα αδελφοσύνης των ανθρώπων μέσω του αθλητισμού. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άλλοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη φιλοξενία αυτού του τόπου. Η Δυτική Ελλάδα ανεβαίνει πλέον στο πόντιουμ των περιοχών που φιλοξενούν αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας και μετατρέπεται σε πρωταγωνίστρια. Προσκαλούμε κάθε φίλο του ποδηλάτου από τη χώρα μας, αλλά και όλο τον κόσμο, να συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή. Ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία, την 1η Απριλίου…!»

Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Ολυμπιακή Γη, στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γέννησε τα πανανθρώπινα και πιο επίκαιρα από ποτέ Ολυμπιακά ιδεώδη, τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη χώρα. Πιστεύουμε στον αθλητισμό και την τεράστια δύναμη του, μα πάνω από όλα πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις που πηγάζουναπό την τεράστια ιστορία του τόπου μας.Περιμένουμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων και είμαστε σίγουροι, ότι όποιος βρεθεί και συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα, είτε ως αγωνιζόμενος, είτε ως θεατής, θα απολαύσει τη διαμονή και τη φιλοξενία της Ολυμπιακής Γης και την επόμενη μέρα κιόλας μπορεί να προγραμματίσει την επόμενη επίσκεψή του στα πανέμορφα και ιστορικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας.»

Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Τη σημασία της φιλοξενίας της διοργάνωσης στην Αρχαία Ολυμπία τόνισε και ο κ.Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,σημειώνοντας «Η Αρχαία Ολυμπία είναι ο τόπος που διαχρονικά προτρέπει τους ανθρώπους στην άμιλλα, στη φιλία, στις ανθρώπινες αξίες. Υπό το πρίσμα αυτό, η επιλογή της Ολυμπίας για τη διοργάνωση του 1ουL’Étape Greece, είναι ιδανική στο επίπεδο των συμβολισμών, αλλά όχι μόνο σ’ αυτό. Προσκαλώντας τους φίλους του υπαίθριου αθλητισμού σ’ αυτό το σπουδαίο event, θέλω να επισημάνω, ότι o Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε όλη του την έκταση διαθέτει θαυμάσιες οδικές διαδρομές και ελκυστικά σημεία ποικίλου ενδιαφέροντος: ιστορικού, αρχαιολογικού, φυσιολατρικού, γαστρονομικού.»

Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ Greece

Σύμφωνα με την κα. Βάσια Μπιρλιράκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΥ ΖΗΝ Greece: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να έχουμε στο πλευρό μας έναν συνδιοργανωτή,όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το κορυφαίο αυτό ποδηλατικό γεγονός. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης, την Kosmocar-SKODA, αλλά και τις εταιρίες GUEnergyGreece, Pharmacy 295, Κυκλοποδηλατική, Εθνική Ασφαλιστική, CoffeeIsland, MarathonBikes, τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, την ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας), το Υπουργείο Τουρισμού και βεβαίως την τοπική κοινωνία. Με τη στήριξη όλων και εντατική δουλειά επιδιώκουμε να δώσουμε μία παγκόσμια διάσταση στον Αθλητικό Τουρισμό, εκπροσωπώντας κορυφαία brand στην Ελλάδα. Η χώρας μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα.»

Δημήτρης Αγραφιώτης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Kosmocar-SKODA

Για την κορυφαία συνάντηση για την ποδηλασία στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της δέσμευσης της SKODA και στήριξης του TourdeFrance από το 2005,ο κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Kosmocar-SKODA,του ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης, ανέφερε:

«Ο παγκόσμιος οργανισμός SKODA στηρίζει με μεγάλη χαρά την έλευση του παγκόσμιου ποδηλατικού γεγονότος L’ ÉtapebyTourdeFranceστην Ελλάδα. Για εμάς αποτελεί μόνο χαρά να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης, προπορευόμενοι απότο επίσημο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το SkodaEnyaqiV, που θα δώσει την εκκίνηση του αγώνα με τον χαρακτηριστικό αλυτάρχη να βγαίνει από την οροφή του και να καθοδηγεί τους ποδηλάτες των διαδρομών TheRace (150km) και TheRide (75km).»

Τη δυναμικήτουL’Étape Greece by Tour de France presented by SKODAανέδειξεοκ. Βλαδίμηρος Πέτσας, RaceDirector της διοργάνωσης, παραθέτοντας στοιχεία του αγώνα. «500 και πλέον αθλητές θα ποδηλατήσουν με έναρξη την Αρχαία Ολυμπία, διαπερνώντας το δρυοδάσος της Φολόης, πλάι σε αρχαία μονοπάτια, τις πηγές της Νέδας και τερματίζοντας ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα χειροκροτούν για πρώτη φορά στο L’Étape. Οι απαιτήσεις του αγώνα είναι τεράστιες, καθώς έχει δύσκολες ανηφόρες, αλλά η αύρα που αποπνέει η γενέτειρα του Ολυμπισμού θα δώσει την ώθηση να φτάσουν όλοι στην αψίδα τερματισμού.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βλαδίμηρος Πέτσας, RaceDirector της διοργάνωσης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μετάλλιο που θα λάβουν όλοι οι αθλητές, περνώντας την αψίδα του τερματισμού. Συμβολίζει την πυγμή και την αγάπη για τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με το ολυμπιακό πνεύμα που γεννήθηκε ανάμεσα στους κίονες που στέκουν ακόμα αγέρωχοι στην Αρχαία Ολυμπία.

Μείνετε σε επαφή με τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα στην Ελλάδα και ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις συμμετοχές, το αγωνιστικό πρόγραμμακαι φυσικά τις εντυπωσιακές προσπάθειες των αθλητών στο πρώτο LÉtapeGreecebyTourdeFranceστα παρακάτω κανάλια.Η πλατφόρμα εγγραφών κλείνει στις 27 Μαρτίου 2023 και λίγες θέσεις απομένουν με την οικονομικότερη τιμή που αλλάζει στις 20 Μαρτίου. Ραντεβού την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία!

Website: https://greece.letapebytourdefrance.com/

Registrations: https://ezgreece.gr/book/product/registration/

Instagram: https://www.instagram.com/letapegreece/

Facebook: https://www.facebook.com/letapegreece

Strava: https://www.strava.com/clubs/letapegreece

Video: https://we.tl/t-H38y4qDtVF

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο letapegreece@ezgreece.gr.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος