FOLLOW US: facebook twitter

Λάμψη από Ολυμπιακούς Αγώνες στον 5ο Μαραθώνιο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 01-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Μεγάλη συμμετοχή σε όλους τους επιμέρους αγώνες το Σαββατοκύριακο σε μια κορυφαία διοργάνωση
-Η παρουσία της Άρτεμιδας Ιγνατίου και της ομάδας της έκανε τη διαφορά στην τελετή έναρξης στην Ήλιδα

Ο 5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας πέρασε στην ιστορία… Και περιμένουμε περισσότερα από την επόμενη διοργάνωση που ακολουθεί σε μια χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων… Κι όμως ο φετινός Μαραθώνιος Ολυμπίας έδωσε το στίγμα του και προσέθεσε κάτι από την λάμψη της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, χάρη στη συμμετοχή της χορογράφου της Τελετής Αφής Αρτέμις Ιγνατίου και της ομάδας της και του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα…

Η τελετή έναρξης του Μαραθωνίου ξεχώρισε για το “χορό της Φυσκόας και της Ιπποδάμειας των 16 ηλείων γυναικών” μια χορογραφία από την ομάδα της Αρτέμιδας Ιγνατίου, με την μουσική επιμέλεια του Γιάννη Ψειμάδα, που εντυπωσίασε και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο αρχαιολογικό μουσείο της Ίλιδας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο 5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας κρίθηκε ως επιτυχημένος με μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με τις παρελθούσες διοργανώσεις και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον… τη συμμετοχή των παιδιών.

Ο Ηλείος εκ Σαλμώνης, Θανάσης Καβουνιάρης ήταν ο μεγάλος νικητής του 5ου Μαραθωνίου Ολυμπίας. Ο 43χρονος δρομέας κάλυψε τη διαδρομή των 40 χλμ από την Αμαλιάδα στην Ολυμπία, σε 2:49:53. Είναι ο πρώτος Ηλείος που κερδίζει το Μαραθώνιο Ολυμπίας στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του. Άλλωστε και ο ίδιος στις δηλώσεις του αυτό τόνισε, δηλαδή το πόσο περήφανος νιώθει για το επίτευγμα αυτό αλλά και στην ανάγκη να αναδειχθεί περαιτέρω το κορυφαίο σύμβολο του αθλητισμού που είναι η Ολυμπία.

Στις γυναίκες η Hana Kopeckova από την Τσεχία, ήταν πρώτη (21η γενικής κατάταξης) με χρόνο 3:37:05. Η Τσέχα δρομέας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία αυτή που γίνεται ξεχωριστή όταν λαμβάνει χώρα σε ένα τόσο ιερό τόπο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Σημείωσε δε, πως ήταν ο δεύτερος μαραθώνιος που έχει τρέξει και βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου…

Στον ημιμαραθώνιο πρώτος ήταν ο Νίκος Σταθακόπουλος με χρόνο 1:25:33 και ακολούθησε στη δεύτερη θέση η πρώτη γυναίκα, η Κατερίνα Ασημακοπούλου με χρόνο 1:26:56.

Στα 12χλμ του Σαββάτου από την Ήλιδα στην Αμαλιάδα, πρώτος ήταν ο Δημήτρης Μεϊντής του Κοροίβου με χρόνο 45:45 και πρώτη γυναίκα η Μαρία Ανδριοπούλου με χρόνο 59:36.

Στους αγώνες των 2 χλμ πρώτος στην Ολυμπία ήταν ο Μανώλης Γαλάνης από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, πρώτος στην Αμαλιάδα ήταν ο Παναγιώτης Κατσαντώνης και πρώτος στο night run του Πύργου ο Γιώργος Κωνσταντάρας.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι συνδιοργανωτές του Μαραθωνίου.

Ικανοποίηση από τους διοργανωτές

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιος Ολυμπίας Δημήτρης Κωσταριάς αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, τα 12 χλμ του Ήλιδα – Αμαλιάδα, τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο, καθώς και τους τρεις αγώνες των 2 χλμ σε Αμαλιάδα, Πύργο και Ολυμπία. Ιδιαίτερα στο night run του Πύργου το βράδυ του Σαββάτου αγωνίστηκαν περισσότερα από 700 παιδιά με τους γονείς τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία και συμμετοχή των μελών του συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας με τα αμαξίδιά τους. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς έκανε λόγο για μια λαμπρή διοργάνωση ευχαριστώντας τόσο τους συμμετέχοντες αθλητές, όσο και τους εθελοντές που στήριξαν το θεσμό και φέτος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πολύ καλή φετινή διοργάνωση, αλλά και την ανοδική πορεία που παρουσιάζει απο την πρώτη χρονιά ο Μαραθώνιος. Στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή και στον εθελοντισμό και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το 2020 που θα είναι Ολυμπιακή χρονιά και η διοργάνωση του Μαραθωνίου θα είναι κοντά στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή και καλύτερη η διοργάνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος