FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπερή λυρική βραδιά με την Χορωδία Μυρτουντίων στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ήλιδας

Ημερομηνία: 10-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77703″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Χορωδία Μυρτουντίων σε συνεργασία με τον Δήμο ‘Ηλιδας  εμφανίστηκε  σε μια  «Λυρική βραδιά» στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ήλιδας, το  Σάββατο το βράδυ,  σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αποσπάσματα (χορωδιακά, Soli και Duetti) από πασίγνωστα και αγαπημένα έργα του Λυρικού ρεπερτορίου σε διεύθυνση της Soprano Λένας Σουρμελή.

Προσκεκλημένη Solist της Χορωδίας Μυρτουντίων ήταν η Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου , ο Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς, ερμήνευσαν επίσης η Αδαμαντία Παπαχαραλαμποπούλου Mezzo Soprano, η Κωνσταντίνα Μπρή Soprano,  ο Λάμπρος Ρώσσης Tenoro και φυσικά η ίδια η μαέστρος Λένα Σουρμελή Soprano.

Στο πιάνο  συνόδευσε η διακεκριμένη πιανίστα Olena Fedko.

Στo πρόγραμμά της  ακούστηκαν  έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes,  F. Lehar κ.α.

Το θερμό κοινό που καταχειροκρότησε τους χορωδούς για την άψογη  εμφάνισή τους αποτελούνταν από φιλόμουσους πολίτες της Αμαλιάδας όπως και από συναδέλφους χορωδούς που έφτασαν από άλλες περιοχές του νομού για την ξεχωριστή βραδιά.

Η Λυρική Βραδιά στον Πολυχώρο της Αμαλιάδας αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που υλοποιήθηκε  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Λένας Σουρμελή που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Ηλείας

Η Χορωδία Μυρτουντίων  προκάλεσε αίσθηση  με τη δυναμική ερμηνεία με την τεχνική αρτιότητα που επέδειξε. Πρόκειται για μια αξιόλογη χορωδία  που στόχοι της είναι η προώθηση και η προβολή της μουσικής, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο καθώς με  τις  εκδηλώσεις της προωθεί   την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική και  το χορωδιακό τραγούδι ενώ υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η χορωδία   πρόσφατα  κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στο Opera Gala που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ συμμετείχε  στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι και στην μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αν. Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών,

Η Χορωδία Μυρτουντίων που φέτος κλείνει 10ετία από την επαναλειτουργία της, έχει υπηρετήσει με αγάπη, συνέπεια και καλλιτεχνικό ήθος το χορωδιακό τραγούδι.

Πουλχερία Γεωργιοπούλου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot