FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας

Ημερομηνία: 24-03-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σήμερα Τρίτη 24/3/2020, είναι προγραμματισμένη “διά περιφοράς” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως Φιγαλείας με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020).

Θα περιμέναμε σαν πρώτο και κυριότερο θέμα , έστω και με μιά τέτοια συνεδρίαση να ενημερωθούμε για τη λήψη ή διεκδίκηση μέτρων στήριξης των δομών Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής μας, καθώς και για αποφάσεις που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας του δήμου σε αυτές τις δύσκολες ώρες, λαμβανοντας υπόψιν οτι τέτοια ενημέρωση σε συμβούλιο δεν έχει υπάρξει.

Για όλα τα άλλα σοβαρά θέματα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικές, ανοιχτές διαδικασίες, με ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και αντιπαράθεση, με τη δυνατότητα παρακολούθησης κοινού και παρέμβασης όποιου φορέα επιθυμεί. Ιδιαίτερα προκλητικό μάλιστα είναι να συζητηθεί το 1ο και 2 θέμα της συνεδρίασης που αφορούν το ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ και την παράδοση ουσιαστικά, της παραθαλάσσιας ζώνης για επενδύσεις σε ιδιώτες από την ΕΤΑΔ με την σύμφωνη ουσιαστικά αποδοχή της δημοτικής αρχής. Δηλαδή, σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Δημοτική Αρχή σκέφτεται πώς θα αποφύγει εν κρυπτώ τις δικες της ευθύνες και πως θα πληρώσει << τα οφειλόμενα ενοίκια>>από το ταμείο του δήμου στα κυβερνητικά ανδρείκελα της ΕΤΑΔ που σκοπό έχουν το ξεπούλημά της Λαικής περιουσίας. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε αναγκαία την συζήτηση για την πανδημία έστω και διά περιφοράς και να μην ενημερωνόμαστε διά του τύπου για αποσπασματικές κινήσεις φιγούρας της δημοτικής αρχής.

Η αναγκαία ατομική ευθύνη, για την οποία όλοι κάνουν λόγο, δεν πρέπει να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες όσων κυβέρνησαν ως τώρα και έχουν αφήσει ανοχύρωτη την Υγεία και Πρόνοια του λαού βάζοντας σε καραντίνα τα λαϊκά δικαιώματα ακόμη και αυτό της προστασίας της ζωής.

Για αυτό επιβάλλεται, έστω και τώρα, η διεκδίκηση μέτρων στήριξης από το κράτος όλων των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής μας ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν τη μαζική ίσως εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στην περιοχή καθώς, όπως οι ειδικοί επισημαίνουν, δεν αποκλείεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα . Αυτό σημαίνει οτι πρεπει να διεκδικήσουμε σαν δήμος.

Κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό στο Νοσοκομείο Πύργου ώστε να μην έρθει στα όριά του .

Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθώς και των Αγροτικών Ιατρείων ώστε να λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση, “απορροφώντας” έτσι την πίεση προς τα Νοσοκομεία Πύργου και Κυπαρισσίας και μειώνοντας παράλληλα τον ενδεχόμενο συνωστισμό σε αυτά.

Παροχή όλου του αναγκαίου υγειονομικού υλικού (απλές και ειδικές μάσκες,γυαλιά,ποδιές,γαντια κτλ) ώστε να επαρκεί για την διαχείρηση σημαντικού αριθμού κρουσμάτων διασφαλίζοντας την ασφάλεια του προσωπικού του Κ .Υ.

Το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ Ζαχάρως να τοιχοκολείται στο δημαρχείο στα φαρμακεία στά Σούπερ μάρκετ στο Α.Τ Ζαχάρως και σε άλλα εμφανή σημεία ώστε να υπάρχει ενημέρωση των δημοτών με ευθύνη του δημου.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο καταθέτουμε και ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε

Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία σχολείων κ.λπ.).

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που τυχόν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξασφάλιση επαρκών μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Διενέργεια απολυμάνσεων σε χρόνους που επιστημονικά προβλέπεται στα δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με την δομή του Κέντρου Υγείας ,αγροτικών Ιατρείων, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Τέλος για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης διατηρώντας τις επιφυλάξεις που εκφράσαμε εισαγωγικά και τις αντιρρήσεις μας για τον χρόνο και τον τροπο συζήτησης στο 1και 2[ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ] λέμε να διεκδικηθεί η οριστική παραχώρηση στον λαό της περιοχής με αξιοποιησή του από το κράτος προς όφελος τών δημοτών και των παραθεριστών χωρίς καταβολή ενοικίου. Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει ενοίκιο γιά την περιουσία του .Επίσης να αναζητηθούν ευθύνες για το λεγόμενο χρέος και τους χειρισμούς στο ζήτημα αυτό συνολικά και αν περάσει η μπόρα του κοροναιου να συζητηθεί σε κανονική ανοιχτή συνεδρίαση.

Στο θέμα 3[ Κέντρο Κοινότητας] θα συμφωνήσουμε στην αναγκαιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι εργαζόμενες-οι , διατηρώντας επιφυλάξεις σε πολλα σημεία,πχ.. Οι υπηρεσίες των εργαζομένων αυτων των ειδικοτήτων θα έπρεπε να είναι υπηρεσία στο τμημα κοινωνικής προστασίας . Οι σχέσεις εργασίας θα πρέπει να είναι μόνιμες με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Επίσης προβληματισμό εχουμε για την αναγκαιότητα της νέας προσληψης μιας και δεν έχει ποτέ συζητηθεί το θέμα του Κ,Κ Ζαχάρως και ο φόρτος εργασίας του.

Στο θεμα 4 Ναί όταν παρέχεται από κρατικούς φορείς με επαρκεια χρηματοδότησης για σωστή και ουσιαστική λειτουργία και όχι με ευθύνη ιδιωτών όπως πολλές φορές γίνεται σήμερα [συμμετοχή μ.κ.ο, ιδιωτικών εκπαιδευτικών εταιριών, ΚΟΙΝΣΕΠ κτλ].

Στα θέματα 5και 6.Ναι σύμφωνα με τις εισγήσεις της τεχνικής υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων