FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας: Ζητούν ελεύθερη και χωρίς εισιτήριο πρόσβαση για όλους στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 02-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιδας και την Επιτροπή κατά της απόφασης του ΝΠΔΔ “Ηλείος” για τις ηλεκτρονικές θύρες και την ατομική κάρτα εισόδου

Η μη εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής του δήμου Ήλιδας και του ΝΠΔΔ «Ηλείος»  που επιβάλλει  την ατομική ηλεκτρονική κάρτα εισόδου με αντίτιμο στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας από τις δύο νέες ηλεκτρονικές θύρες, ήταν το κυρίαρχο αίτημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που  πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ήλιδας και η  επιτροπή κατά της απόφασης την Τετάρτη  το απόγευμα.

Η κινητοποίηση έγινε στην Νότια είσοδο του  Αθλητικού Κέντρου και την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Νατάσα Παναγιωτάρα Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας,  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» και δημοτικός σύμβουλος  Νίκος Λοχοβίτης, ενώ  το Ψήφισμα διάβασε ο Βησσαρίων Πολύδωρος Δικηγόρος, μέλος της επιτροπής.  Όπως τονίστηκε από την ληφθείσα απόφαση προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή , οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στον «ΗΛΕΙΟ» και ψήφισαν υπέρ καθώς και εκπρόσωποι φορέων επιβάλλουν ένα ακόμα χαράτσι σε κάθε δημότη που θέλει να κάνει χρήση για άθληση, για περίπατο και για αναψυχή του αθλητικού κέντρου, στερώντας έτσι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης ενός ακόμα δημοτικού χώρου. «Κανείς δεν μπορεί να βάλει απαγορευτικό στο δικαίωμα άθλησης στα ομαδικά αθλήματα για την λαϊκή οικογένεια, αφού οι γονείς πληρώνουν έτσι κι αλλιώς και συνδρομή στα σωματεία. Απαιτούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε δημοτικούς και δημόσιους χώρους.»

Να σημειώσουμε ότι το θέμα προέκυψε από την απόφαση του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΊΟΣ» που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση δύο ηλεκτρονικών θυρών εισόδου στις πύλες του αθλητικού κέντρου Αμαλιάδας. Η μια θα τοποθετηθεί στη δυτική είσοδο στην οδό γηπέδου και η άλλη στη πλευρά που γίνεται η λαϊκή αγορά. Για να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε στο αθλητικό κέντρο θα πρέπει να προμηθευτεί ατομική ηλεκτρονική κάρτα εισόδου, έναντι αντιτίμου, όπου κατά την είσοδο θα γίνεται καταγραφή του καθενός που μπαίνει στο αθλητικό κέντρο και το επιχείρημα είναι ότι η απόφαση αυτή συνάδει με τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα μπορεί να ελέγχεται με τον τρόπο αυτό ο αριθμός εισοδου αθλούμενων και επισκεπτών στο αθλητικό κέντρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος