FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πύργο

Ημερομηνία: 18-04-2024 | Συντάκτης:

Το βωμό άναψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής  της Ελληνορωμαϊκής πάλης το 2023 Αρίωνας Κολιτσόπουλος

Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Πύργου υποδέχθηκαν στην πρωτεύουσα του νομού την Τρίτη το απόγευμα, την Ολυμπιακή Φλόγα, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της  από την Αρχ. Ολυμπία για τους ΧΧΧIII Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η τελετής υποδοχής του συμβόλου της Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα, στην κατάμεστη κεντρική πλατεία του Πύργου, παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, της εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι2024» καςVeroniqueBruez, των Προέδρων της Ε.Ο.Ε κ Σπύρου Καπράλου και Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ Αθανασίου Βασιλειάδη, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλόγων και Φορέων.

 «Στέλνουμε στους Νέους του Κόσμου που θα μετάσχουν στους Αγώνες τις ευχές μας, να συνδέουν την αγωνιστική τους προσπάθεια με την πίστη στις Αξίες του Ολυμπισμού. Αυτό είναι και το αιώνιο μήνυμα που η Ιερά Άλτις της Ολυμπίας στέλνει κάθε φορά που γίνονται οι Αγώνες», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Ο κ. Βασιλειάδης στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του για την υπέροχη τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Πύργου καθώς και για το πλήθος του κόσμου που συμμετείχε, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024 κα. VeroniqueBruez.

Στην πλατεία είχε στηθεί ο βωμός, τον οποίο πλαισίωνε ομάδα χορευτών του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου. Η Φλόγα αφίχθη  εν μέσω χειροκροτημάτων από τον λαμπαδηδρόμο Παγκόσμιο Πρωταθλητής του 2023 στην Ελληνορωμαϊκή πάλη στην κατηγορία του, Αρίωνα Κολιτσόπουλο που άναψε και το βωμό.

Προηγήθηκε η Βαλκανιονίκης στον ακοντισμό Μαργαρίτα Τσουκαλά και ο επίσης Βαλκανιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή Βασίλης Τσαρούχας που ήταν και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το δήμο μας με την είσοδο της Φλόγας στην πόλη. Το αιώνιο σύμβολο της ειρήνης μετέφερε στη συνέχεια η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωνσταντίνα Φωτεινογιαννοπούλου, το κορίτσι που κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Κουμφου μέσα στην Κίνα.

Να σημειώσουμε ότι στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν αθλητές της πόλης που μας έκαναν περήφανους με τις επιδόσεις τους, ανεβαίνοντας στον υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιους, Ευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες.

Η τελετή υποδοχής πλαισιώθηκε από  δρώμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αρχαιότητα στο σήμερα, που παρουσίασε η  Σχολή χορού «Χοροκίνηση» και η Πόπη Παναγοπούλου.

Την Τελετή υποδοχής της Φλόγας στον Πύργο και τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος της «Πρωινής» Κική Κολοβέρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος