FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο ΕΣΚΑΗ: Αποκλείστηκε στα ημιτελικά το Βαρθολομιό με παράπονα για την διαιτησία

Ημερομηνία: 20-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Α.Ε. Βαρθολομιού, εκφράζοντας σοβαρά παράπονα για την διαιτησία, ηττήθηκε το Σάββατο από τον νεανικό αλλά ταλαντούχο Πρ. Ηλία στην Πάτρα με 86-64 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΣΚΑΗ και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του θεσμού, εκεί όπου πέρασε και η Ε.Α. Παραλίας (κέρδισε 67-70 την Ε.Α.Π.).  Η ομάδα του Σάκη Καρύδα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Χριστοφοράτο,  παρότι ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε 17-7 στο α΄ δεκάλεπτο, από την β΄ περίοδο και μετά έμεινε πίσω ακόμα και με διψήφια διαφορά (38-25 το ημίχρονο). Στο β΄ ημίχρονο, αρχικά η Α.Ε.Β. μείωσε στους 5, αλλά ο Προφήτης πήγε ξανά στο +10, και 2.45΄ πριν τη λήξη η πατρινή ομάδα ήταν μπροστά με 8 πόντους, ώσπου έφτασε εν τέλει σε άνετη νίκη.

Η ομάδα του Βαρθολομιού, πάντως, και μόνο που έφτασε τόσο μακριά στην διοργάνωση είναι επιτυχία, καθώς ως ομάδα της Α2 κατάφερε να αποκλείσει δύο ομάδες της Α1, την Δύμη και την Απολλωνιάδα.

Ο σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση, το βράδυ της Κυριακής, όπου συνεχάρη τον Πρ. Ηλία για την νίκη-πρόκριση και καταφέρθηκε εναντίον της διαιτησίας: «Η ομάδα μας εκφράζει την δυσαρέσκειά της για διαιτητικές αποφάσεις σε καίρια σημεία του παιχνιδιού! Οι διαιτητές του χθεσινού αγώνα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε κανένα σημείο στην κρισιμότητα ενός ημιτελικού! Αυτό το γεγονός δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια και τη νίκη των νεαρών παικτών του Προφήτη Ηλία! Ωστόσο, η διοίκηση της ΕΣΚΑ-Η θα πρέπει από τη νέα αγωνιστική χρονιά να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα της ικανότητας και της επάρκειας γνώσεων των διαιτητών! Ο σύλλογός μας δεν θα ανεχτεί κανέναν που θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε από το 2018 για ανάπτυξη του αθλήματος».

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 38-25, 60-50, 86-64.

Πρ. Ηλίας (Θεοχάρης): Ζαχαρόπουλος 10(1), Πανταζόπουλος 4, Αναστασόπουλος, Ι.Αγγιούς, Ζαρίφης 9, Λεοντίου 18(2), Καρατζαφέρης 15, Μπουντουράσας 18(2), Πανής, Ζέλι 3, Πανοβράκος 3(1), Γαλύφας 6.

Α.Ε. Βαρθολομιού (Καρύδας): Κατοχιανός 5, Μήλεσης 3, Θεοδωρόπουλος 14(2), Περδίκης 10(1), Χαλικιάς 6(1), Τσιχλιάς, Γιαρικάνης, Καστελιώτης 8, Ρούνης 18, Αγραπιδάκης. Κώστας Πλιάγκος

Κώστας Πλιάγκος

Φωτο: Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia