FOLLOW US: facebook twitter

Κυβερνητικό «κρυφτό» για τα χρέη των ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
-Λιβανός και Βεσυρόπουλος «νίπτουν τας χείρας τους» για ευνοϊκή ρύθμιση

Δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπουργών Οικονομικών και υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, όπως ισχύει για άλλα χρέη, με τροπολογία, έτσι ώστε ναδοθεί η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλών των αγροτών σε 120 ή καιπερισσότερες δόσεις.

Απ. Βεσυρόπουλος: Το νομοσχέδιο παρέχει 2η ευκαιρία σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη | Liberal.gr

Ωστόσο, ο κ. Λιβανός δήλωσε αναρμόδιος για μια τέτοια ρύθμιση, ενώ υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν θα θεσπιστεί μια τέτοια ρύθμιση και απάντησε γενικά και αόριστα ότι αποφάσεις που βελτιώνουν τη φορολογική και εισπρακτική πολιτική θα ληφθούν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη λάβει μια σειρά από μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία του= κορωνοϊού και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και αξιολογούνται όλες οι προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις της φορολογικής νομοθεσίας, που υποβάλλονται από φορείς και συλλόγους.Οι τελικές αποφάσεις για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για βελτιώσεις στη φορολογική και εισπρακτική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», αναφέρει στο σχετικό έγγραφο της απάντησης προς τον Ηλείο βουλευτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος