FOLLOW US: facebook twitter

Κύπελλο Ηλείας: Αίας για… νταμπλ! – Μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί του Ολυμπιακού Ζαχάρως

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης νίκησε χθες 3-1 τον Ολυμπιακό Ζαχάρως και προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ηλείας, εκεί όπου θα κοντραριστεί με τη Δόξα Ν.Μανολάδας σε διπλούς αγώνες. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου έφτασε δίκαια στη νίκη, με σπουδαία εμφάνιση, ούσα καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και απείλησε ελάχιστα την εστία του Κουρλού.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Μια απόφαση που είχε παρθεί εδώ και καιρό, σε περίπτωση που η ομάδα δεν προχωρούσε στο Κύπελλο.

Ο Αίας λοιπόν πέρα από τον τίτλο του πρωταθλητή Ηλείας θα κυνηγήσει τη διάκριση και στο Κύπελλο…

1-0 το ημίχρονο

Ο Αίας σκόραρε μία φορά και είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες ακόμα στο α΄ ημίχρονο. Στο 4′  το σουτ του Σταθάτου μπλόκαρε ο Καπετανάκης και στο 11′  απευθείας φάουλ του Καράμπελα, δεν είχε τύχη.  Στο 14′ ο Χατζηαράπης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μπατζακόπουλο, αυτός πλάσαρε  στην κίνηση άουτ και στο 23΄ έγινε το 1-0 με πλασέ του Μονόλιθου από ωραία μπαλιά του Καράμπελα. Λίγα λεπτά μετά ο Σταθάτος έβγαλε κάθετα στον Μπατζακόπουλο, που από πλάγια θέση σούταρε άουτ και στο 40΄ ο Αίας είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ  του Χριστοφοράτου. Στην επαναφορά ο Σταθάτος σούταρε άουτ. Στο α΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε δύο μικροευκαιρίες με δύο μακρινά σουτ του Κανάνι και του Τζανέτου στο πρώτο τέταρτο, που πέρασαν άουτ.

Καθάρισε μέχρι το 63΄

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός είχε μεν την εδαφική υπεροχή αλλά ο Αίας ήταν αυτός που έβγαζε φάσεις και σκόραρε άλλες δύο φορές. Στο 54΄ από σέντρα του Χριστοφοράτου, ο Σταθάτος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0 και στο 63΄ ο Νίκος Καράμπελας με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Καπετανάκη, σκόραρε με δυνατό σουτ (3-0) και πανηγύρισε φορώντας μια αποκριάτικη μάσκα!  Στο 65΄ σουτ του Παναγόπουλου στην κίνηση έφυγε λίγο άουτ και στο 71΄ ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Δουλου, έβγαλε τετ -α –τετ τον Μπατζακόπουλο, που σούταρε λίγο άουτ.  Στο 72′ σουτ του Δούλου έξω από τη μεγάλη περιοχή  απέκρουσε ο Καπετανάκης και στο 75′ ο Σταθάτος πέρασε και τον Καπετανάκη, πλάσαρε, αλλά έσωσε στη γραμμή ο Καπλάνης. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο 48΄ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σκοζάι από τον Χριστοφοράτο, μείωσε σε 3-1 με ατομική ενέργεια του νεαρού Πλαστουργού.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Καράμπελας, Σταθάτος, Χριστοφοράτος, Μονόλιθος, Χατζηαράπης και Αρβανίτης και από τον Ολυμπιακό διασώθηκαν ο Σκοζάι και ο Παναγόπουλος.

Αίας: Κουρλός, Χριστοφοράτος, Χατζηαράπης (86′ λ.τρ. Γεωργόπουλος), Παπαχριστόπουλος, Αρβανίτης, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Γκίνης, Μονόλιθος (66΄  Δούλος), Καράμπελας (76′ Γιαννακόπουλος), Μπατζακόπουλος (89′ Μπουρούκης).

Ολυμπιακός: Καπετανάκης, Καπλάνης, Γκούσκος (60′ Πλαστουργός), Τσίτσος, Κατελούζος, Καλαντζής, Κατσιώλης (67΄ Παπαδόπουλος), Τζανέτος (56′ Κακολύρης), Κανάνι, Παναγόπουλος (74΄  λ.τρ.  Ζαχαρόπουλος), Σκοζάι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος