FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Γαλάνης οδηγεί την Πηνεία

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με ηγέτη και σκόρερ τον Κώστα Γαλάνη, η Α.Ε. Πηνείας, πέρασε σίφουνας από το Γεράκι, όπου συνέτριψε εκ των πρωτοπόρων, Εθνικό κι έκανε άλμα παραμονής στην Α2 Κατηγορία! Το σκορ 1-5 είναι φανταστικό, είναι εξωπραγματικό και άφησε άφωνη την κατηγορία.

*Έτσι, η ομάδα της Α.Ε. Πηνείας, η οποία ξεκίνησε με αρνητική βαθμολογία (-6), βρίσκεται μεν κάτω από τη γραμμή, αλλά έχει μια διαφορά 8 βαθμών από τον Α.Ο. Μακρίσια κι έχει τέτοια διαφορά, η οποία μπορεί να του δώσει την απευθείας σωτηρία, ενώ έχει ακόμη μέσα στο Καραλέτσι Χαριά, Βαρβάσαινα, Πρόοδο κι εκτός Λέοντες, Βρίνα. Γίνεται κατανοητό ότι έχει πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα.

*Η ομάδα της Πηνείας προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0. Μείωσαν οι γηπεδούχοι σε 2-1 και ακολούθησε το κρεσέντο τριών γκολ. Δύο γκολ σημείωσε ο Γαλάνης κι από ένα οι Λάβδας, Χάρης Μαγκαφάς!

 

Στην πρωτοπορία η Δάφνη

Εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία του Ερμή Πλατάνου, η Δάφνη άρπαξε την πρωτοπορία στην Α2, αφού νίκησε στο τοπικό ντέρμπι τον Ηλειακό Λεχαινών 3-1. Ήταν ένα παιχνίδι που συγκέντρωσε πολύ κόσμο, αλλά παλαιά, 300 φίλαθλοι είδαν το ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι. Η Δάφνη αιφνιδίασε και με δύο απανωτά γκολ (στο 2΄ Σπανός και στο 6΄ Κακολύρης) πήρε την πρωτοπορία με 2-0. Μείωσε σύντομα ο Αντωνάτος (14΄), αλλά στην επανάληψη η «κιτρινόμαυρη» ομάδα με ακόμη ένα γκολ του Δημόπουλου (55΄) πήρε αυτή τη μεγάλη νίκη.

 

Έμεινε στο «Χ» η Βρίνα

Παρότι προηγήθηκε 0-1 στα Μακρίσια ο Κεραυνός Βρίνας δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη, αφού οι γηπεδούχοι, που παίζουν τη σωτηρία τους, ισοφάρισαν. Το γκολ της Βρίνας ο Κηπουρός με πέναλτι στο 14΄. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ηλιόπουλος. Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός των παικτών της Βρίνας και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν!

*Μάλιστα το παιχνίδι εκτραχύνθηκε και αποβλήθηκαν δύο παίκτες, ανά ένας εκατέρωθεν!

 

Μεγάλη νίκη η Βαρβάσαινα

Η ομάδα του Θανάση Τσόπελα πέτυχε μεγάλη νίκη στο γηπ. Αμπελοκάμπου επί του Αετού Κέντρου με σκορ 4-1. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες (άνεμος) η ομάδα της Βαρβάσαινας πέτυχε τρία γκολ με τους Νιώτη, αυτογκόλ, Σταθόπουλος (απευθείας κόρνερ) και Πικέα. Η παραμονή πλέον είναι βέβαιη και αναμένεται στη συνέχεια μια ακόμη καλύτερη θέση στη βαθμολογία.

 

Σώθηκαν οι Λέοντες

Άγγιξαν τη σωτηρία οι Λέοντες Αμαλιάδας με την εξαιρετική νίκη που σημείωσαν επί του ισχυρού Λευκού Αστέρα με σκορ 1-0. Ένα γκολ στο 15΄ από τον Κουρέλα και τρία σουτ στα δοκάρια (Αποστολόπουλος, Ζωγόπουλος, Κουρέλας) ήταν ο απολογισμός της ομάδας του Νίκου Γκρίλλα, που είδε με δέος τον τραυματισμό και μάλιστα σοβαρό του Καμαρινού στο 72΄. Μια πολύ άτυχη στιγμή για τον παίκτη.

*Η ομάδα του Σκουροχωρίου, που είναι αρκετά δυνατή, αδικείται από το αποτέλεσμα, γιατί είχε χαμένο πέναλτι του Σέφα και δοκάρι του Π. Νικολόπουλου.

 

Ισοφάρισε δις ο Ερμής

Η ισοπαλία έστεψε τις προσπάθειες των παικτών στο γηπ. Καράτουλα, ανάμεσα στο γηπεδούχο Διγενή Χαριάς και τον εκ των πρωτοπόρων Ερμή Πλατάνου (2-2). Ο Διγενής προηγήθηκε δις με τον Μπίρμπα (φάουλ) και Ι. Ευθυμίου, για να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές ο Ερμής με τους Ντεβενέζο, Παπαγεωργίου (πέναλτι), για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι!

 

Αξιοσημείωτη διάκριση

Θεωρούμε λίαν αξιοπρόσεκτη την τιμητική διάκριση στον κ. Νικολακόπουλο, επικεφαλής της προσπάθειας στο φετινό Πανηλειακό.

 

Άγνοια

Γιατί ο Άγγελος Μούτσος και όχι ο Χρήστος Νικολετάκης πρώτος σκόρερ; Ο πρώτος σκόρερ αναδεικνύεται μόνον στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν περιλαμβάνονται τα πλέι-οφ. Δεν θα την χαρακτηρίσω τη χειρονομία της ΕΠΣΗ ασχετοσύνη, απλώς άγνοια!

 

Αιδώς

Μπορώ να πω ότι καλώς έκαναν και τίμησαν τον Αχαιό Πάνο Μάλλιο. Είναι αθλητικογράφος περιοχής Κ. Αχαΐας έτσι; Χάθηκαν όμως οι δικοί μας; Δεν υπάρχουν εδώ αθλητικογράφοι που μάχονται για την ενημέρωση; Αιδώς Αργείοι!

 

Χωρίς πίτα η διαιτησία

Η διαιτησία είναι ένας ιδιαίτερος τομέας του ποδοσφαίρου που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς οι παράγοντες του ποδοσφαίρου εδώ και κάμποσα χρόνια έβαλαν χέρι, ώστε να την ελέγχουν και να τη χρησιμοποιούν. Έτσι οι επικεφαλής των ΕΠΣ βρήκαν την ευκαιρία να την οικειοποιηθούν και να καρπώνονται τα χρήματα που προέρχονται από τα ποσοστά τους!

*Έτσι οι διαιτητές-μέλη των Συνδέσμων έχασαν τα πάντα. Πού γιορτές για τα παιδιά, εκδρομές, συνεστιάσεις, ενισχύσεις πασχόντων συναδέλφων. Τα χρήματά τους τα οικειοποιείται η Διοργανώτρια. Φέτος δε (δε θυμούμαστε και πέρυσι) δεν έκαναν ούτε εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Να κόψουν πριν από μια δευτεριάτικη συγκέντρωση μια πίτα, για το καλό του χρόνου! Φτώχεια, μιζέρια, απουσία πολιτισμού και συναδέλφωσης.

 

Φτώχεια και μιζέρια

Και όχι μόνον αυτό τους μείωσαν και την αποζημίωσή τους. Φυσικά κάποια στιγμή αντέδρασαν οι διαιτητές, αλλά δεν είχαν στηρίγματα. Η Επιτροπή Διαιτησίας ήταν απούσα, για να μην πούμε εναντίον τους. Αυτή τα καλά και συμφέροντα. Κι αυτός ακόμη ο Αντώνης Καραγιάννης παραιτήθηκε μεν από τη θέση του, αλλά δεν πήγε στο σπιτάκι του, φοβούμενος προφανώς για τα παιδιά του που είναι διαιτητές! Σ’ αυτό το σκηνικό της φτώχειας και της μιζέριας θεωρώ πως κάποιοι αντέδρασαν και δεν πάτησαν στην πίτα (όχι τη δική τους) αλλά της Διοργανώτριας. Κόλαφος για όσους παρέστησαν, ώστε να κάνουν μπούγιο.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος