FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσηκωμός της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας Παιδείας

Ημερομηνία: 22-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”103938″ img_size=”full”][vc_column_text]Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στην εκπαιδευτική κοινότητα λόγω της επέλασης της κυβέρνησης στον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μέσω του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και λοιπές διατάξεις» που συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

Ουσιαστικά, όπως καταγγέλλουν οι συλλογικοί φορείς των εκπαιδευτικών, με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση υπονομεύει, εμμέσως πλην σαφώς, το Άρθρο 16 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, καθιστώντας τον «βασική αποστολή του Κράτους». Δούρειος Ίππος, ή πολιορκητικός κριός, αυτής της υπονόμευσης είναι η εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, μέσω της δυνατότητας που δίνει το νομοσχέδιο στους απόφοιτους των τελευταίων, να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό στην εκπαίδευση.

Στην πράξη αυτό θα σημάνει «πογκρόμ» για την «στρατιά» των αδιόριστων εκπαιδευτικών. «Υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι περιμένουν και 10 και 20 χρόνια να διοριστούν. Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτόν τον κόσμο θα μείνει στην ανεργία και θα αποκλειστεί. Ήδη αποκλείεται με το προσοντολόγιο του περσινού νόμου, ο οποίος βάζει ως κριτήριο για τον διορισμό, όχι μόνο το πτυχίο ή έστω την προϋπηρεσία, αλλά μια σειρά ακαδημαϊκούς τίτλους, Άρα άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια αλλάζουν σειρά και ενώ περίμεναν κάποια στιγμή να έρθει η σειρά τους όταν θα γίνονταν διορισμοί, πάνε πίσω. Κάποιοι άλλοι από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής επειδή δεν πλήρωσαν το παράβολο των τριών ευρώ ή επειδή μπλόκαρε το σύστημα όταν πήγαν να το πληρώσουν, έχουν αποκλειστεί. Είναι 2.000 άνθρωποι που έχουν αποκλειστεί από τον διορισμό της ειδικής αγωγής επειδή δεν πλήρωσαν παράβολο των τριών ευρώ».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot