FOLLOW US: facebook twitter

Κρούσμα λαθροθηρίας στα ορεινά του Πύργου – Συνελήφθησαν 4 άτομα για κυνήγι αγριόχοιρου

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συντάκτης:

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για λαθροθηρία στην ορεινή ζώνη του δημου Πύργου πριν από μερικές ημέρες, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του δασαρχείου Πύργου και των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, οι οποίοι αξιοποίησαν πληροφορίες για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου. Κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους αγριογούρουνο, το οποίο κατασχέθηκε από το δασαρχείο Πύργου και αποδόθηκε σε ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Εις βάρος τους σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία και παραδόθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι παρά τις δυσκολίες λόγω κορονοϊού, η υπηρεσία παραμένει σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τη θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου.

 

«Θέλω να επισημάνω στους φίλους κυνηγούς ότι παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊου η Υπηρεσία μας εποπτεύει πλήρως κάθε δραστηριότητα που παραβαίνει τη νομοθεσία, όπως οι εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων, η παράνομη υλοτομία και η λαθροθηρία, και επεμβαίνει αναλόγως. Επειδη το τελευταίο διάστημα έχουμε διαπιστώσει αυξημενη παραβατικότητα, ειδικά στη λαθροθηρία και στη λαθροϋλοτομία, θέλω να τονίσω ότι δεν πρέπει κανένας να εκμεταλλεύεται μια τέτοια δύσκολη κατάσταση για όλους τους πολίτες, διότι ένα τέτοιο γεγονός όπως το συγκεκριμένο, είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της πανίδας», δήλωσε ο κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος