FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τηλεδιάσκεψη οι πρόεδροι Ηλείας και Αμαλιάδας: Επί τάπητος τα αιτήματα των δικηγόρων

Ημερομηνία: 03-04-2020 | Συγγραφέας:
Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Μέσα από έναν ουσιαστικά πρωτόγνωρο και εξαιρετικά συντονισμένο τεχνολογικό τρόπο επικοινωνίας συνεδρίασε με διαδικασία τηλεδιάσκεψης στις 31.03.2020 η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, υπό την Προεδρεία του Προέδρου της Ολομέλειας και παράλληλα Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημητρίου Βερβεσσού. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε τον χαρακτήρα της έκτακτης και ουσιαστικά συγκλήθηκε κάτω από τις αντιδράσεις του δικηγορικού κόσμου για τον τρόπο της αντιμετώπισής του από την Κυβέρνηση. Η πολύωρη συνεδρίαση είχε σαν κύριο θέμα συζήτησης τα μέτρα στήριξης του επιστημονικού κλάδου των Δικηγόρων και κατετέθησαν προτάσεις από όλους τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων.

Τα αιτήματα των δικηγόρων

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήσαν και οι Πρόεδροι του νομού μας, ήτοι ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτριος Δημητρουλόπουλος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν στη συζήτηση κατά τρόπο εξαιρετικό και ουσιαστικό. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν τα δίκαια του πληττόμενου επιστημονικού κλάδου των Δικηγόρων του νομού μας. Η Ολομέλεια κατέληξε στην επιβεβαίωση της έντασης της ενσκήψασας στη χώρα μας πανδημίας του Covid-19 και επεσήμανε την υποχρέωση της Πολιτείας στην Πρόληψη και στην Προστασία των πολιτών, αλλά και την ταυτόχρονη ενίσχυση αυτών. Επεσήμανε την ανάγκη στήριξης και των δικηγόρων ως πληττόμενου επιστημονικού κλάδου, αφού επιβεβαιώθηκε με το κλείσιμο των Δικαστηρίων και Δημοσίων Υπηρεσιών και την ουσιαστική διακοπή κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας τους. Εκφράστηκε από το σύνολο των Προέδρων η πλήρης αντίθεση στη χορήγηση επιταγής τηλεκατάρτισης μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ και στηλιτεύθηκε η αδικαιολόγητη εξαίρεση των Δικηγόρων από τη μείωση του μισθώματος για την επαγγελματική τους στέγη, η μη καταβολή του βοηθήματος ανεργίας από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ (θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελείται τούτο από εισφορές των ίδιων των Δικηγόρων), η μη καταβολή των εισφορών του ΤΑΧΔΙΚ από τη νομική βοήθεια (οφείλονται αμοιβές σχεδόν τριών ετών), η μη πληρωμή των συνεργαζομένων δικηγόρων των οφειλών του Δημοσίου, η μη καταβολή των παροχών σε είδος και σε χρήμα του ΕΦΚΑ (οφείλονται νοσήλια από το έτος 2010), η μη κατάργηση του άδικου τέλους επιτηδεύματος, η μη κατάργηση της προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους και η μη εξαίρεση από τη χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Οι Δικηγόροι απεφάσισαν τη δωρεά ικανού χρηματικού ποσού προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με σκοπό την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Τέλος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας επιδεικνύοντας στοιχεία αλληλεγγύης απεφάσισε τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και σε εφαρμογή της απόφασης αυτής διοργανώνει σχετική εθελοντική αιμοδοσία καλώντας τα μέλη του και οποιονδήποτε τρίτο επιθυμεί να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο στην Αμαλιάδα (νέο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας) από τη Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από 9:30 έως 13:30 και κάθε Σαββατοκύριακο κανονικά στο Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ