FOLLOW US: facebook twitter

Κριτικό σημείωμα της Ευγενίας Χριστοπούλου για το βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα Τάκη Κούρβα: «Πομπηία η Πόλη της Αμαρτίας»

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μας ταξιδεύει νοερά στην αρχαία εποχή και στις πόλεις  Ήλιδα, Αθήνα και Πομπηία. Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του βιώνει,  με τον πιο ζωντανό και αφηγηματικό τρόπο που μπορεί να αποδοθεί, την κουλτούρα και τη νοοτροπία των τότε κοινωνιών. Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, σαν επιφανής καλλιτέχνης,  διακατέχεται  από αστείρευτη έμπνευση, δημιουργικότητα και αξίες που γεννούν τροφή για βαθύτερη  σκέψη. Επιβάλλει το ήθος του μέσα από την τέχνη προβάλλοντας το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η Πομπηία είναι μια πόλη-σταθμός για την καριέρα του και παράλληλα μια μεγάλη πρόκληση.

Ο Τάκης Κούρβας καταφέρνει με μαεστρία να μας φτάσει στο σημείο να περιπλανηθούμε, να αισθανθούμε και εντέλει να ονειρευτούμε μαζί με τους ήρωες που μας περιγράφει. Το βιβλίο έχει κατακτήσει και έναν ακόμα σημαντικό στόχο: να έχει διδακτικό χαρακτήρα αφού έχει καταφέρει να προσεγγίσει και να μας παρουσιάσει με λεπτομέρειες τα γεγονότα αυτής της ιστορικής περιόδου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος