FOLLOW US: facebook twitter

Ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές έως το τέλος του 2021

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Παπαστράτος θέτει έναν μεγάλο στόχο που αφορά ΟΛΟΥΣ: Αφήνει το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα #prostokalytero

Δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία η Παπαστράτος σταμάτησε οριστικά την παραγωγή τσιγάρων, έφτασε η στιγμή για το επόμενο μεγάλο βήμα της #prostokalytero: Αφήνει το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, του Υπουργού Υγείας κυρίου Βασίλη Κικίλια και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, η Παπαστράτος ανακοίνωσε έναν τολμηρό στόχο: Μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν αφήσει πίσω τους το τσιγάρο ένα εκατομμύριο καπνιστές! Ένας φιλόδοξος στόχος που θα οδηγήσει σε ραγδαία μείωση των καπνιστών, της τάξεως του 50%. Αφορά σημερινούς καπνιστές που είτε θα διακόψουν το κάπνισμα είτε θα στραφούν σε καλύτερες εναλλακτικές – προϊόντα θέρμανσης καπνού ή ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αυτό που μοιάζει ανέφικτο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όταν ενώνονται διαφορετικές δυνάμεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, η  Παπαστράτος συγκέντρωσε ενδιαφερόμενους από πολλές πλευρές και ενώπιων όλων απηύθυνε ένα μεγάλο, ανοιχτό κάλεσμα προς όλους: κοινωνία, πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, επιχειρηματικό κόσμο. Από πλευράς της, η Παπαστράτος δεσμεύτηκε για σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, όπως – ανάμεσα σε άλλα – πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης για τη σημαντικότητα αλλά και την ανάγκη συμμόρφωσης με το νόμο για  άρνηση πώλησης προϊόντων νικοτίνης σε ανήλικους, υποστήριξη πρωτοβουλιών προς «Έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο», όπως την 3η Smoke-Free ΔΕΘ, το  2ο Smoke-Free Delphi Economic Forum, τη Smoke-Free Αστυπάλαια αλλά και νέες προϊοντικές προτάσεις, εντός του 2020, για όσους κάνουν την αλλαγή σε καλύτερες εναλλακτικές, με βάση πάντα την τεχνολογία, την επιστήμη και την καινοτομία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων:« Η αλλαγή ξεκινάει σήμερα, μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από εμάς, τα 250 άτομα που βρισκόμαστε εδώ. Αλλά και απ’ όσους μας παρακολουθούν ζωντανά, αυτή τη στιγμή – ανθρώπους της Παπαστράτος, συνεργάτες και καταναλωτές. Αυτή είναι η στιγμή η χώρα να στοχεύσει ψηλότερα, να αφήσει το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία και η κοινωνία να αλλάξει #prostokalytero. Ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν είναι ιδανικός. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να τον μεταμορφώσουμε σε ιδανικό. Θέτουμε ένα μεγάλο στόχο, ένα στόχο που θα μπορούσε να είναι και εθνικός, και αναγνωρίζουμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους. Οι συνέργειες και η συνεργασία δεν είναι μόνο καλοδεχούμενες, είναι απαραίτητες. Χρειαζόμαστε έναν ανοικτό, ουσιαστικό διάλογο για το τέλος του τσιγάρου. Σε αυτόν τον διάλογο δεν περισσεύει κανείς. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος