FOLLOW US: facebook twitter

Κρίσιμο 48ωρο για τον 7χρονο από το Κέντρο Ήλιδας

Ημερομηνία: 13-07-2021 | Συντάκτης:
-Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου με πολλαπλά τραύματα
-«Το παιδί παλεύει ακόμα χάρη στην ευσυνειδησία των γιατρών», τόνισε ο γιατρός Βαγγ. Δημητρόπουλος

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου το οκτάχρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε προχθές το βράδυ από αυτοκίνητο υπό αδιευκρίνιστες ως τώρα συνθήκες, στην Τοπική Κοινότητα Κέντρου του δήμου Ήλιδας.

Το άτυχο αγοράκι διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και διασωληνώθηκε, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Λίγο αργότερα κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το παιδάκι φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλές εκδορές στο σώμα του. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ιδρύματος, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε σε αχαϊκά Μέσα Ενημέρωσης ότι Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη και ότι πρέπει να περιμένουν 48 ώρες για να μπορέσει να πει περισσότερα».

Η «μάχη» των γιατρών της Αμαλιάδας

Ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος με ανάρτησή του στο facebook αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, για να σώσουν τη ζωή του του παιδιού, αποδίδοντάς τους τα εύσημα.

«Τούτη την ώρα που γράφονται τα λόγια αυτά, με δάκρυα στα μάτια, ένα παιδί 7 χρόνων δίνει τη μάχη της ζωής του, στην Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, και μακάρι να την κερδίσει. Και θα την κερδίσει γιατί χτες, όταν μεταφέρθηκε στο ταπεινό και χιλιοχτυπημένο νοσοκομείο Αμαλιάδας, η ανθρωπιά, το μεγαλείο και η ιατρική ευσυνειδησία χτύπησαν κόκκινο. Οφείλω να πω, γιατί πρέπει να ακουστεί, ένα μεγάλο Μπράβο στους γιατρούς που παρέλαβαν το παιδί, την Δήμητρα και τον Φώτη, μα πιο πολύ στην Αντζελίνα την αναισθησιολόγο, η οποία δεν εφημέρευε και ήταν στη θάλασσα, και στο κάλεσμά της έτρεξε και διασωλήνωσε το παιδί, αλλά και στη Γιοβάννα την ακτινολόγο, που κι αυτή δεν εφημέρευε, και κλήθηκε και ήρθε κι έκανε τις απαραίτητες ακτινολογικές εξετάσεις και πλέον το παιδάκι με ασφάλεια μεταφέρθηκε εκεί που έπρεπε, με τη συνοδεία της αναισθησιολόγου γιατρού που δεν εφημέρευε. Αυτοί είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αυτό το νοσοκομείο βρίσκεται στον τελειωμό του, αυτό το νοσοκομείο θέλουμε να κάνει την επανεκκίνησή του.. Χτες ο Διονύσης, αύριο κάποιο άλλο παιδί, κάποιος συνάνθρωπος. Ειλικρινή και δυνατά και βροντερά και φωναχτά Μπράβο!», έγραψε.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού που παρέσυρε και στη συνέχεια εγκατέλειψε το 8χρονο παιδάκι, και τον αναζητούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος