FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Κράλλης: «Στόχος το Οικολογικό Χωριό Λίμνης Πηνειού»

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:

Την παραχώρηση των 8.000 στρεμμάτων της δημόσιας παραλίμνιας έκτασης στον δήμο Ήλιδας ζητά ο Δ. Κράλλης

Σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της Λίμνης Καραμανλή-Φράγματος Πηνειού κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Ήλιδα Νέα Γενιά Ιδεών», Δημήτρης Κράλλης, με αφορμή  την επικείμενη διαγωνιστική διαδικασίατου Υπουργείου Υποδομών  για ανάθεση εκπόνησης αναπτυξιακής μελέτης του οικοσυστήματός της.

Οι  προτάσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή  διεθνούς κέντρου κωπηλασίας, κατασκευή  Περιμετρικού-Παραλίμνιου Δρόμου, την κατασκευή  Δικτύου  Ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά της λίμνης, τη χωροθέτηση της κατασκευής κτιριακών υποδομών για εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας  του αλιεύματος της Λίμνης, τη χωροθέτηση μονάδας εμφιάλωσης επιτραπέζιου νερού και μονάδας εκμετάλλευσης  των αδρανών της Λίμνης.

Επίσης, προτείνει υποδομές πράσινης ενέργειας, όπως τη χωροθέτηση δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου και ιπποφορβείου αναπαραγωγής και διάδοσης του αλόγου φυλής Πηνείας, οργάνωση συνθηκών διαβίωσης πτηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθολογική Εταιρία, τη θωράκιση της λειτουργίας του φράγματος Πηνειού , την αποκατάσταση και ενίσχυση της βλάστηση στο σύνολο του οικοσυστήματος της λίμνης και  την εκπόνηση χωροταξικής μελέτης.

Ο κ. Κράλλης τονίζει πως στην παγκόσμια αγορά του τουριστικού προϊόντος ο τουριστικός προορισμός σε οικοσυστήματα Λιμνών  καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο και για αυτό επιβάλλεται να γίνει τουριστικός προορισμός η λίμνη Καραμανλή-Πηνειού, καθώς έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ.

«Για να γίνει πράξη το επιχειρούμενο αναπτυξιακό εγχείρημα, έχει μία μόνη προϋπόθεση: να παραχωρηθεί στο Δήμο  Ήλιδαςη παραλίμνια  έκταση  των 8.000 στρεμμάτων. Με την υλοποίηση όλων των περιγραφομένων  δράσεων , θα θεμελιωθεί το οικολογικό χωριό της Λίμνης Πηνειού», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος