FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή στα σούπερ μάρκετ για την ελληνική πατάτα από τον Ανδρ. Νικολακόπουλο και άλλους δύο βουλευτές

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Κοινή παρέμβαση με επιστολή τους στα πολυκαταστήματα υπεραγορών της κατηγορίας των Σούπερ Μάρκετ για  τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας έκαναν οι βουλευτές Ηλείας, Ανδρ.Νικολακόπουλος, Αχαΐας, Ανδρ. Κατσανιώτης και Μεσσηνίας, Περ. Μαντάς.

Αφορμή  για την επιστολή  είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της πατάτας στους τρεις Νομούς, με τα διαδοχικά «κτυπήματα» εισαγόμενου προϊόντος  σε πολύ χαμηλές τιμές  που οδηγούν το καλύτερο και ποιοτικότερο δικό μας προϊόν στο περιθώριο και τους αγρότες μας σε αδιέξοδο.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα επαγγελματιών σε αυτή την κατηγορία είναι οι παραγωγοί ελληνικής πατάτας. Παρότι η φετινή χρονιά θεωρείται καλή ποιοτικά και παραγωγικά, η μεγάλη μείωση της ζήτησης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η χαμηλή ιδιωτική κατανάλωση και το ισχυρό πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη,  σε συνδυασμό με την αθρόα εισαγωγή αιγυπτιακής πατάτας  από μεγάλες εφοδιαστικές αλυσίδες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, έχει οδηγήσει την ελληνική πατάτα στο περιθώριο και τους παραγωγούς της στην απόλυτη απόγνωση. Ο κ. Νικολακόπουλος και οι υπόλοιποι δύο βουλευτές ζητούν από τους υπευθύνους των υπεραγορών  να  εξετάσουν τη δυνατότητα περιορισμού διάθεσης της εισαγόμενης πατάτας και παράλληλα να βελτιώσουν την τιμή διάθεσης του ελληνικού προϊόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος