FOLLOW US: facebook twitter

«Κουρέματα» πολλών ταχυτήτων στα ενοίκια Μαρτίου

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πολλών ταχυτήτων τα «κουρέματα» σε επαγγελματική, κύρια και φοιτητική στέγη, στην αγορά των ενοικίων, ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή έχουν μηδενικά μισθώματα, οι κλάδοι που πλήττονται και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή έχουν έκπτωση 40%, ενώ 80.000 ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα δεν θα έχουν καμία αποζημίωση από το ελληνικό κράτος.

Μετά την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις από τους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού απαλλάσσονται στο 100% από την πληρωμή ενοικίων τον Μάρτιο.

Μάλιστα εξετάζεται επέκταση του μέτρου και για τον Απρίλιο, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τον επόμενο μήνα και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην οικονομία. Πάντως, όπως προοιωνίζονται τα στοιχεία με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, ορισμένοι κλάδοι όπως η εστίαση θα αργήσουν να ανεβάσουν ρολά.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές αλλά παραμένουν πληττόμενες θα καταβάλουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για ακόμη έναν μήνα.

Την ίδια έκπτωση θα έχουν τον Μάρτιο οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή για το σπίτι του παιδιού τους που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη από τη μόνιμη κατοικία τους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  1. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πιστωθεί οι αποζημιώσεις που παρέμεναν σε εκκρεμότητα για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα τρέξουν οι πληρωμές για τα μισθώματα του Δεκεμβρίου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος