FOLLOW US: facebook twitter

Κόβονται και βουλιάζουν δρόμοι στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”81163″ img_size=”full”][vc_column_text]

Αυτοψία χθες από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας-Διακοπή διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο Χελιδονίου-Κρυονερίου

 

Η κακοκαιρία “χωρίς όνομα” συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία. Τα ημιορεινά του δήμου Αρχ. Ολυμπίας δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού τις τελευταίες ώρες. Και το οροπέδιο της Φολόης μπορεί να άντεξε, δε συνέβη όμως το ίδιο με τις γειτονικές περιοχές που ιστορικά παρουσιάζουν προβλήματα λόγω σαθρών εδαφών. Μετά τη Νεράιδα και στο κοντινό Κρυονέρι ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό υπέστη καθίζηση και μεγάλες ζημιές σε μήκος 150 μέτρων περίπου. Μόνος δρόμος για να φτάσουν στο χωριό τους οι κάτοικοι του Κρυονερίου είναι ένας χωματόδρομος που οδηγεί προς το Λάσδικά, δρόμος που χρειάζεται παρεμβάσεις για να βελτιστοποιηθεί η βατότητα. Προβλήματα όμως υπάρχουν και στην γειτονική Καυκανιά, καθώς τα παλιά προβλήματα στο κέντρο του χωριού επιδεινώθηκαν και ο δρόμος άνοιξε περισσότερο…

Το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία σε δύο σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας, στον Πλάτανο και στο Κρυονέρι. Με παρεμβάσεις μια κατολίσθηση στον Πλάτανο αντιμετωπίστηκε, όμως στο Κρυονέρι η κατάσταση δεν είναι καλή. Η ζημιά στον μοναδικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο χωριό τον καθιστά αδιάβατο και ήδη δόθηκε εντολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας για όσο χρόνο χρειαστεί για την αποκατάστασή του.

Εντολή να κλείσει ο δρόμος στο Κρυονέρι

Μετά την αυτοψία ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως “… στο Κρυονέρι έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε και κατολίσθηση έχουμε όμως και μια καθίζηση του εδάφους και 100 και πλέον μέτρα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, ο δρόμος δεν είναι ασφαλής. Θα κλείσει για όσο διάστημα χρειαστεί. Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην επιχειρήσουν να περάσουν από εδώ. Κατανοώ τις δυσκολίες πρόσβασης, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια με την υπηρεσία μας το επόμενο διάστημα, να φτιάξουμε λίγο καλύτερο το δρόμο προς Λάσδικα, ώστε να έχουν μια καλύτερη πρόσβαση και για να κατεβαίνουν προς Ολυμπία και Πύργο και να έρχονται από εκεί. Το έργο είναι μεγάλο και πρέπει να γίνει μελέτη. Το επίπεδο ολίσθησης είναι χαμηλό, η διαμόρφωση του εδάφους είναι τέτοια και υπάρχουν νερά που δημιουργούν το πρόβλημα. Το μόνο που έχω να πώ για ακόμα μια φορά, προσοχή στον κόσμο. Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την κατάσταση καλύτερη προκειμένου να καθυστερήσουμε την ολίσθηση των εδαφών και των τεχνικών που έχουν γίνει εδώ. Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί το χωριό τους είναι αποκλεισμένο”.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μαρούντας, σημείωσε πως “… είναι μια δύσκολη μέρα για το Κρυονέρι. Διακόσια μέτρα πριν το χωριό ερχόμενοι από το Χελιδόνι, ο δρόμος είναι “σμπαράλια”. Ο δρόμος κομματιάστηκε, έχουμε καθιζήσεις. Ο δρόμος είναι επαρχιακός, ανήκει στην Περιφέρεια αλλά ζητήσαμε και εμείς απο την Αστυνομία τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κρυονερίου Κώνσταντίνος Γεωργίου ανέφερε από την πλευρά του πως “… η εικόνα μιλά από μόνη της, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Έχουμε κατολίσθηση του δρόμου περίπου στα 150 μέτρα. Ενημερώσαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Περιφέρεια και το δήμο και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι τους να γίνει η αποκατάσταση του δρόμου”.

Ρημαδιό στην Καυκανιά

Η κατάσταση στις παλιές πληγές τις Καυκανιάς επιδεινώθηκε. Και ενώ όλα είναι έτοιμα για να εφαρμοστεί η μελέτη αποκατάστασης και να εγκατασταθεί ο εργολάβος, η κακοκαιρία άνοιξε ακόμα περισσότερο τη γη στο κέντρο του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το ΙΓΜΕ στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Σήμερα αναμένεται να έρθουν στην Ηλεία και το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων οι γεωλόγοι του ΙΓΜΕ για να εξετάσουν τα πολλά σημεία που παρουσιάζουν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο δήμο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο, θα γίνουν αυτοψίες σε Λυνίσταινα, Μύλους, Πλατιάνα, στο δρόμο Αμυγδαλιών – Ζαχάρως, στη Δαφνούλα, την Τρυπητή και τη Φρίξα.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1548891167851-5f00d0a5-1631-8″ include=”81164,81166,81162″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot