FOLLOW US: facebook twitter

Κόβονται 4 στις 10 αιτήσεις για τον νόμο Κατσέλη

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

 

Σε αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες δανειολήπτες που περίμεναν να υπαχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη για να περισώσουν την περιουσία τους ή ακόμη και την πρώτη κατοικία τους, καθώς σε μεγάλο ποσοστό απορρίπτονται οι αιτήσεις τους από τα Ειρηνοδικεία.

Παράλληλα, ελάχιστοι είναι οι δανειολήπτες που καταφέρνουν να πάρουν βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη για να ενταχθούν στο προσωρινό πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί στην τελευταία έκθεση εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, περισσότερες από τέσσερις στις δέκα εκκρεμείς αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη απορρίπτονται από τα δικαστήρια. 

Αυτό συμβαίνει, όπως αναφέρουν νομικοί, είτε επειδή διαπιστώνεται ότι δεν πληρούν σήμερα οι δανειολήπτες τις προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος, ή επειδή οι πιστωτές (τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων) υποβάλλουν ενστάσεις περί ύπαρξης δόλου εκ μέρους του οφειλέτη (δηλαδή ότι γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να ξεπληρώσει τα δάνεια, αλλά παρ’ όλα αυτά τα έλαβε) και τα δικαστήρια τις κάνουν δεκτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot