FOLLOW US: facebook twitter

Οργάνωσε την κουζίνα: Ιδέες και tips που θα την απογειώσουν

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Κουζίνα, είτε μικρή είτε μεγάλη είναι ένα ιδιαίτερος χώρος του σπιτιού. Για να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο χρειάζεται την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση. Για να το επιτύχετε αυτό στον πιο δημοφιλή χώρο του σπιτιού σπίτι σας, ετοιμάσαμε μερικές απλές και πρακτικές ιδέες!

Υπάρχουν μερικές βασικές οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα χώρο που είναι όμορφος, οργανωμένος και λειτουργικός. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνετε το χώρο της κουζίνας να φανεί μοναδικός και να κάνετε ακόμη και μία μικρή κουζίνα εξαιρετικά λειτουργική.

1. Διατηρήστε τον πάγκο καθαρό – Πετάξτε όσα αντικείμενα δε χρησιμοποιείτε ποτέ και μετακινήστε εποχιακά είδη μαγειρέματος σε έναν άλλο αποθηκευτικό χώρο. Να είστε αδίστακτοι! Για παράδειγμα, οι πετσέτες της κουζίνας, μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο ή στο ντουλάπι. Αν υπάρχει χώρος πάνω από τον νεροχύτη, τοποθετήστε εκεί μια κρεμάστρα και κρεμάστε τις πετσέτες σας, τις κουτάλες ή ένα καλαθάκι με τα σφουγγάρια και το υγρό πιάτων. Διαφορετικά, τοποθετήστε τα σ’ένα δίσκο με πόδι (cake stand) και δώστε στυλ στον πάγκο σας.

https://esmarket.gr/blog/wp-content/uploads/2019/04/kouzina1.jpg

2. Μια θέση για τα πάντα – Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν το σωστό μέρος και να τα βάζετε πάντα εκεί. Μην κρατάτε τις σπάτουλες σε ένα συρτάρι τη μια μέρα, στη συνέχεια σε μια θήκη σκεύους και την επόμενη φορά σε κάποιο ντουλάπι. Ειδικά οι μικρές κουζίνες βασίζονται στην αποτελεσματικότητα για να λειτουργήσουν!

https://esmarket.gr/blog/wp-content/uploads/2019/04/kouzina2.jpg

3. Κάντε την κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη – Όταν θέλετε να κάνετε μια μικροσκοπική κουζίνα να φαίνεται μεγαλύτερη, θυμηθείτε τα βασικά του σχεδιασμού. Τα ανοιχτά χρώματα επεκτείνουν το χώρο, η πολυχρωμία τον συρρικνώνει. Η ενότητα και η συνέχεια είναι το κλειδί! Δημιουργήστε μια ομοιόμορφη εικόνα κάνοντας όσο πιο minimal τη διακόσμηση της κουζίνας ενώ διατηρείτε το χώρο όμορφο. Έχουμε πολλές εξαιρετικές ιδέες παρακάτω για να δημιουργήσουμε μια πιο ενιαία εμφάνιση.

https://esmarket.gr/blog/wp-content/uploads/2019/04/kouzina3.jpg

4. Τίποτα για ένα και μόνο τρόπο χρήσης – Λειτουργικό και όμορφο! Είναι τα βασικά λόγια κάθε φορά που διακοσμείτε μια μικρή κουζίνα. Μην έχετε τίποτα που δεν είναι και οι δύο! Ράφια, μαγειρικά εργαλεία, βάζα, μπολ ή πιατέλες, καρέκλες, φωτιστικά….τίποτα μα τίποτα που να μη δένει αρμονικά με το χώρο και να μην είναι πρακτικό και λειτουργικό.

Κουζίνα οργάνωση

5. Φορητή Βοήθεια Κουζίνας – Χρησιμοποιήστε κομμάτια τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν! Συνδυάστε έπιπλα που μπορούν να εξυπηρετήσουν στην προετοιμασία του φαγητού, το σερβίρισμα ή ακόμη και σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού όπως το καθιστικό ή η τραπεζαρία.

https://esmarket.gr/blog/wp-content/uploads/2019/04/kouzina12-258x300.jpg

6. Δώστε χρώμα στην κουζίνα – Αν θέλετε η κουζίνα σας να φαίνεται μεγάλη, αλλά να έχει και μοντέρνα διακόσμηση, επιλέξτε ένα ουδέτερο χρωματικό σχήμα. Όσο μικρότερη είναι η αντίθεση μεταξύ του κύριου χρώματος και του χρώματος έμφασης, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο χώρος. Για παράδειγμα, αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί, αλλά τα ντουλάπια σας είναι σκοτεινά, η κουζίνα θα φαίνεται μικρότερη. Χρωματίστε τα ντουλάπια με ανοιχτό γκρι χρώμα και ανοίξτε ολόκληρη την κουζίνα! Μην αποφεύγετε το χρώμα, απλά επιλέξτε σοφά.

https://esmarket.gr/blog/wp-content/uploads/2019/04/kouzina14B.jpg

7. Η προσωπικότητα μετράει – Η κουζίνα σας είναι η κουζίνα σας … δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη ή μικρή είναι. Αν αγαπάτε το boho στιλ, έχετε ένα σημείο στο χώρο που να κραυγάζει boho.

boho κουζίνα

Αν αγαπάτε το σύγχρονο σκανδιναβικό στιλ, χρησιμοποιήστε ανοιχτό χρώμα ξύλου και λευκούς τοίχους κ.ο.κ.Δε χρειάζεται να έχετε πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο περιβάλλον. Μερικές μικρές αλλαγές αρκούν για να ανανεωθεί και η πιο βαρετή κουζίνα.

Πηγή: esmarket.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος