FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: «Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου;»

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

koutsoukos

Κύριε Υπουργέ,
Οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μεγαλύτερου από τις δικές σας χειρότερες προβλέψεις κατά 0,45%, δεν μπορεί να αποκρύψουν την πολιτική σας ευθύνη για το πισωγύρισμα της Ελληνικής Οικονομίας και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2015 που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και σε μέτρα 7,2 δις, καθώς και στα πρόσθετα που έχει ήδη αποδεχθεί η Κυβέρνηση, προς δόξαν της «σκληρής» διαπραγμάτευσης.
Το πλεόνασμα για το οποίο η Κυβέρνηση πανηγυρίζει είναι αποτέλεσμα, κατά κύριο λόγο των μέτρων και των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του 2015, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών και κυρίως της άτυπης στάσης πληρωμών που κήρυξε η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου να αυξηθούν από 3,08 δις το 2015 σε 5,4 δις το Μάρτιο του 2016.
Αυτή η άτυπη στάση πληρωμών έπληξε την χειμαζόμενη αγορά και στέρησε εισοδήματα και ρευστότητα από τους προμηθευτές του Δημοσίου, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως επίσης έπληξε και τους πολίτες που δικαιούνται επιστροφές φόρων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός;
1.Οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουν πραγματικό αντίκρισμα για τους χιλιάδες συναλλασσόμενους του Δημοσίου στους οποίους οφείλονται τα 5,4 δις;
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα χρήματα που τους ανήκουν, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;

O ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος