FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Δελέγκος: «Έχω πίστη στις δυνατότητές μου»

Ημερομηνία: 20-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αισιόδοξος ο νέος προπονητής του Κοροίβου ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Κόροιβος παρουσίασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κλειστό της Ήλιδας το νέο του προπονητή, τον Πατρινό Κώστα Δελέγκο. Τον 36χρονο Coach παρουσίασε ο General Manager της ομάδας, Σάκης Κάτζος, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο του Κοροίβου για τη νέα σεζόν (χαμηλότερο μπάτζετ εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια και ως επί το πλείστον νεανικό ρόστερ, που θα αποτελέσει βάση και για τα επόμενα χρόνια), αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η συμφωνία με τον Δελέγκο δεν είναι μόνο για ένα έτος αλλά έχουν μιλήσει για ένα πλάνο 2-3 χρόνων.

Ο Κώστας Δελέγκος, αφού τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στον πάγκο του Κοροίβου, ανέφερε πως στόχος είναι η δημιουργία μιας σκληρής ομάδας που θα αρνείται να χάσει και που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια στο 100%.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις από τον υπογράφοντα και τους άλλους συναδέλφους. Στην ερώτησή μας προς τον Κώστα Δελέγκο, αν τον αγχώνει το γεγονός ότι η ομάδα θα έχει χαμηλό μπάτζετ, σε μια δύσκολη κατηγορία όπου οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές, ο προπονητής του Κοροίβου απάντησε: «η αλήθεια είναι πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε να κάνουμε πολύ κόπο και πολλή δουλειά. Βέβαια, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα τα πράγματα, δεν ξέρουμε αν θα κατέβουν κάποιες ομάδες, αλλά θεωρώ πως θα κατέβουν όλες οι ομάδες ανεξαρτήτως μπάτζετ. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα η Α2, σίγουρα το ότι θα έχουμε χαμηλό μπάτζετ θα είναι ένα μειονέκτημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με τη σκληρή δουλειά και τις προσεχτικές κινήσεις. Δεν με αγχώνει το χαμηλό μπάτζετ, νομίζω ότι με την όρεξη για δουλειά που έχω και την όρεξη για δουλειά της ομάδας που θα φτιάξουμε, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να υπερκεράσουμε το χαμηλό μπάτζετ. Και δεν είναι και ξεκάθαρο και οι υπόλοιπες ομάδες πώς θα εμφανιστούν, πόσο ψηλά ή χαμηλά μπάτζετ θα έχουν. Σίγουρα αναλογικά το μπάτζετ μας θα είναι μικρό για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά δεν παίζει πάντα το μπάτζετ ρόλο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχω υπάρξει και σε πιο δύσκολη κατάσταση, στον Απόλλωνα, που είχαμε ξεκινήσει με πάρα πολλές ήττες και ήταν σχεδόν μη αναστρέψιμη η κατάσταση και τα καταφέραμε, επομένως δεν με φοβίζει, όχι. Έχω πίστη στις δυνατότητές μου και στη δουλειά μου και με τη βοήθεια των παικτών που θα φέρουμε, θα τα καταφέρουμε».

«Μεταβατική χρονιά για όλους»

Στη ερώτηση αν είναι μια μεταβατική χρονιά για τον Κόροιβο, είπε: «Είναι μια μεταβατική χρονιά για τον αθλητισμό, για το ελληνικό μπάσκετ και την Α2, καθώς θα έχει 18 ομάδες, που δεν είχε ποτέ, χωρίς ξένους με τα τωρινά δεδομένα, με 6 ομάδες να υποβιβάζονται. Θα είναι μια μεταβατική χρονιά, διότι είχαμε συνηθίσει τον Κόροιβο με πιο υψηλά μπάτζετ και διότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε έναν κορμό, καθώς η λογική να παίρνουμε κάθε χρόνο 10-12 παίκτες δεν νομίζω να μακροημερεύσει πλέον στον ελληνικό αθλητισμό. Και νομίζω πως κι άλλες ομάδες θα μπουν σε αυτό τον τρόπο ανάπτυξης και θεωρώ πως μόνο αυτός μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες».

Ο Πατρινός προπονητής ξεκαθάρισε επίσης πως ο Κόροιβος είναι υπέρ της συμμετοχής ξένων παικτών στο πρωτάθλημα και ο Σάκης Κάτζος συμπλήρωσε: «έχει γίνει μια παρεξήγηση στη συνάντηση που έγινε στην Ομοσπονδία, τώρα γίνεται μια προσπάθεια να ανατραπεί η απόφαση για τη μη συμμετοχή ξένων στο πρωτάθλημα. Κάναμε δύο τηλεδιασκέψεις οι ομάδες γι’ αυτό το ζήτημα και ποτέ δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση». Ο Κ. Δελέγκος είπε για το θέμα: «θέλουμε να στηρίζουμε τους Έλληνες παίκτες και η Α2 είναι ένα πρωτάθλημα που στηρίζει τους Έλληνες παίκτες, είναι το σκαλοπάτι τους για να πάνε στην Α1. Αλλά αν θέλαμε να αφαιρέσουμε τους ξένους παίκτες στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε 1-2 ξένους από την Α1, που έχει 6. Είναι βέβαια και θέμα ομάδας. Υπήρξαν πολλές ομάδες που δεν είχαν ξένο παίκτη και πλέον δεν είναι τόσο ακριβοί σε σχέση με τους Έλληνες παίκτες, μη σας πως ότι πολλές φορές συμβαίνει και το αντίθετο».

«Μένει ο Μπεκρής, κανένα θέμα με Τσιακμά»

Στην ερώτηση αν θα παραμείνει κάποιος παίκτης από το περσινό ρόστερ, ο Σάκης Κάτζος είπε πως ο 100% σίγουρος είναι ο Ανδρέας Μπεκρής, ο οποίος παραμένει ως σημαία της ομάδας, ενώ στο αν υπάρχει πρόταση για τον 21χρονο πόιντ-γκαρντ του Απόλλωνα Νίκο Τσιακμά, όπως έχει γραφτεί σε αχαϊκά Μ.Μ.Ε., ο Δελέγκος το διέψευσε: «Δεν υφίσταται θέμα Τσιακμά. Είναι παίκτης του Απόλλωνα, έχει οψιόν για να μείνει στον Απόλλωνα. Δεν έχω κάνει κάποια πρόταση στο Νίκο, ξέρω ότι δεσμεύεται με μια οψιόν για να μείνει εκεί στην ομάδα και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Το έγραψαν κάποιες εφημερίδες αλλά δεν ισχύει, μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο ίδιος», με τον Σάκη Κάτζο να συμπληρώνει: «δεν είναι καν στα πλάνα μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος