FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Αρβανίτης: «Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης στην περιφέρεια»

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

Περιοδεία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ   στην Αμαλιάδα

Περιοδεία στην Αμαλιάδα έκανε την Παρασκευή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, μια επίσκεψη που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Ηλείου βουλευτή του κόμματος Διονύση Καλαματιανού, με στόχο να δει από κοντά τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής  και να μεταφέρει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Ο κ. Αρβανίτης συνοδευόμενος από τον Διονύση Καλαματιανό και στελέχη της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της πόλης, το Πρωτοδικείο  Αμαλιάδας και το Δημαρχείο,  έχοντας μια σειρά συναντήσεων με αιρετούς και εκπροσώπους φορέων, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και νευραλγικές δομές.

Πρώτη στάση του ήταν η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, όπου συνάντησε τη διοικήτρια Μαρία Μπαχού, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη και ιατρικό προσωπικό και είχαν την ευκαιρία μιας εποικοδομητικής συζήτησης κατά την οποία επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα, οι ελλείψεις της σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν τους επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας όπου είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και μέλη του ΔΣ όπου συζήτησαν διεξοδικά το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το Πρωτοδικείο  ενώ  στη συνέχεια συναντήθηκε με τα μέλη της Δημοτικής αρχής, αφού ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απουσίαζε σε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα.

Τον κύριο Αρβανίτη, υποδέχτηκαν στο μέγαρο της Σοχιάς, ο αναπληρωτής κ. Μ. Παπαγιαννόπουλος, η πρόεδρος του ΔΣ κα Θ.  Γεωργοπούλου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπ. Λαμπρινός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Π. Γιανοπουλος και εκπροσωποι του Δήμου, όπου  ενημέρωσαν πλήρως τον Έλληνα Ευρωβουλευτή για την κατάσταση σήμερα στην τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά, αλλά και για τα τοπικά ζητήματα,  Ο κ. Αρβανίτης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στο Δήμο Ήλιδας σε όλες του τις διεκδικήσεις, σχολιάζοντας το σύνολο των ανοιχτών θεμάτων της περιοχής. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη Μόνιμη Έκθεση του μουσείου Μπελογιάννη.

Ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου του κ. Αρβανίτη με τον Διονύση Καλαματιανό στην οποια ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης στην περιφέρεια τονίζοντας πατριωτική στάση είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο τους και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Αναφερόμενος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο κ. Αρβανίτης είπε ότι στόχος του κόμματος είναι να διατηρήσει και να αυξήσει τις έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Μετά το τέλος της περιοδείας του ο κ. Αρβανίτης μαζί με τον Δ.  Καλαματιανό και τον Π.  Φλεβοτόμο έκοψαν την πίτα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε κεντρικό καφε της Αμαλιάδας.

Επίσκεψη Αρβανίτη στο Δήμαρχο Πύργου

Το Νοσοκομείο, ο δρόμος Πάτρα-Πύργου, πανεπιστήμιο και ανεργία  ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης που είχαν ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής με τον Ευρωβουλευτή του Σύριζα κ Κώστα Αρβανίτη κατά την διάρκεια συνάντησης στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, παρουσία των συνεργατών του δημάρχου και του βουλευτή Δ. Καλαματιανού. Ο κ Αρβανίτης, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πύργου, πως θα συμβάλλει στην επιτυχή κατάληξη κάθε προσπάθειας που έχει να κάνει με τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών  και της ανάπτυξης του τόπου. Κοινή δέσμευση μεταξύ Δημάρχου και Ευρωβουλευτή για συνεχή επικοινωνία προκειμένου να προωθηθούν λύσεις  που έχουν να κάνουν με την διευθέτηση αυτών των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia