FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Με ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις, στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών, των επαγγελματιών και των καλλιτεχνών μας»

Ημερομηνία: 30-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση “Ο Κλέαρχος , η Μαρίνα και ο κοντός” κέρδισε το κοινό  σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Ξενία στη Ναύπακτο και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στο ανοικτό θέατρο Καβασίλων  η θεατρική παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για το φετινό καλοκαίρι.

Στο πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την παράσταση  αναγεννήθηκαν μνήμες της παλιάς ένδοξης ελληνικής κωμωδίας, η οποία μέσα από τέτοια έργα ήρθε να μας αποδείξει πως αυτή η χώρα είχε, έχει και θα έχει την κωμωδία -πρωτίστως -σε περίοπτη θέση στην ιεραρχία του θεάτρου.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης: «Το κλασικό ελληνικό θέατρο και ο κινηματογράφος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κάθε μορφής εκδήλωση, που στο σύνολό τους απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους».

«Είμαστε εδώ για τους συμπολίτες, τους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες μας», κατέληξε ο κ. Κοροβέσης

Σημειώνεται πως την θεατρική παράσταση στα Καβάσιλα Ηλείας παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας την μεγάλη προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να φτάσουν σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ως προς την παράσταση, ο χαρισματικός Χάρης Ρώμας μαζί με τον υπέροχο θίασο του,  χάρισε στους θεατές μια βραδιά άφθονου γέλιου μέσα από τις εντυπωσιακές μιμήσεις του Κλέαρχου Ζουγκαλά και τις εφευρετικές ατάκες του. Το σενάριο σε καμία περίπτωση, αν και ελαφρώς αλλαγμένο απ’ την ομώνυμη ταινία , δεν άλλαξε το νόημα και το χαρακτήρα του έργου. Σπουδαίοι πρωταγωνιστές , όμορφα σκηνικά, ιδιαίτεροι διάλογοι ,προσαρμοσμένοι στο σήμερα , αποτέλεσαν στοιχεία τα οποία μας έκαναν να νιώσουμε τη μεταφορά μας σε εκείνη την “ασπρόμαυρη” πραγματικότητα της εποχής. Η ευθύνη της ενσάρκωσης του θεατρικού αυτού έργου από ηθοποιούς που υποδύονταν ιερά τέρατα του ελληνικού μας κινηματογράφου, κάθε άλλο παρά ανασταλτικός παράγοντας αποτέλεσε, αλλά αντιθέτως θεωρούνται όλοι τους ως συνεχιστές εκείνης της σπουδαίας φουρνιάς ηθοποιών. Συμπερασματικά, πέρα πάσας αμφιβολίας, ήταν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, η οποία ανέσυρε σε όλους μνήμες από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο και χάρισε αξέχαστες θεατρικές στιγμές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος