FOLLOW US: facebook twitter

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Αδιαφόρησε η ΕΛΑΣ σε επώνυμες καταγγελίες για ξυλοδαρμό του θύματος

Ημερομηνία: 30-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αποκλειστικές δηλώσεις της γυναίκας που είχε καταγγείλει την κακοποιητική συμπεριφορά του γυναικοκτόνου: «Σταμάτησαν, άνοιξαν τα παράθυρα του περιπολικού και έφυγαν».


Σε μια σοβαρή αποκάλυψη για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στη Δάφνη προχωρά γειτόνισσα της δολοφονημένης γυναίκας, μιλώντας αποκλειστικά στο koutipandoras.gr.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε επωνύμως στην ιστοσελίδα η κ. Σίλβια Μουρούτη, η ίδια είχε κάνει καταγγελία στην ΕΛΑΣ για κακοποιητική συμπεριφορά στο σπίτι του ζευγαριού στη Δάφνη. Η καταγγελία της κ. Μουρούτη έγινε τη νύχτα της 10ης προς 11ης Ιουλίου. Η γειτόνισσα της δολοφονημένης γυναίκας καταγγέλλει όμως όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό. Αντιθέτως σταμάτησαν το όχημα, άνοιξαν το παράθυρο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

«Δεν ξέρω τι θα έπρεπε να έχει πράξει η αστυνομία, αλλά για μένα ως πολίτη, αυτό δε μου φαίνεται λογικό. Δεν ξέρω ποιο πρωτόκολλο θα έπρεπε να ακολουθήσουν, αλλά δε θεωρώ ότι το να ανοίξω το παράθυρο είναι πρωτόκολλο όταν κάποιος έχει κάνει καταγγελία για βία γιατί μπορεί πολύ απλά να την έχει σκοτώσει, όπως έγινε τώρα», σημειώνει η κ. Μορούτη στο koutipandoras.gr.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η γειτόνισσα που έκανε την καταγγελία είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ ότι θα μπορούσε να τους ανοίξει την εξώπορτα της πολυκατοικίας, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην πόρτα του διαμερίσματος του ζευγαριού.

Μάλιστα, η ίδια είχε αναφέρει το γεγονός της επί της ουσίας αδιαφορίας της ΕΛΑΣ για την καταγγελία με ανάρτησή της στο facebook το ίδιο βράδυ, στο οποίο έγραφε χαρακτηριστικά και σχεδόν προφητικά: 

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που  ζει και ανήλικο .Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!!! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΦΆΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΝΆΞΟΥΝ».

Όπως εξηγεί η κ. Μουρούτη, δεν ήταν η πρώτη φορά που διαπίστωνε ότι υπάρχει κακοποιητική συμπεριφορά στο διπλανό της διαμέρισμα, ωστόσο εξηγεί ότι τόσο το θύμα όσο και ο γυναικοκτόνος σύζυγός της, ήταν άνθρωποι πολύ κλειστοί και δεν είχαν ιδιαίτερες κοινωνικές σχέσεις με τους γείτονες πέραν της καθημερινής «καλημέρας».

Το ερώτημα που τίθεται εύλογα πλέον, μετά την τραγική εξέλιξη της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας από τον ίδιο της τον σύζυγο, είναι αν τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν οι αστυνομικοί είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στον άνδρα, αλλά ακόμη και αν η γυναίκα θα είχε βρει το θάρρος να μιλήσει, ή και να απομακρυνθεί από αυτόν, αν είχε διαπιστώσει ότι οι γείτονές της είχαν γνήσιο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι τους.

Πηγή: koutipandoras.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος