FOLLOW US: facebook twitter

Κορωνοϊός: Έρχονται βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σε μπαρ, κλαμπ, καφέ, εστιατόρια, από 15 Ιουλίου

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:

Αλλάζει το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και γίνεται πιο αυστηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται αυστηροποίηση των προστίμων για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα και αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση στην οποία θα υποπίπτουν.

Εξετάζεται παράλληλα και ένας τρόπος ανταμοιβής για επιχειρήσεις και πολίτες που σέβονται τα μέτρα.

Η κυβέρνηση προχωρά σε δημιουργία μιας ψηφιακής πύλης στην οποία θα αναφέρονται τα καταστήματα και οι χώροι ψυχαγωγίας που τηρούν τα μέτρα και είναι συνεπείς στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και αυτοί που τα παραβιάζουν.

Η προσοχή επικεντρώνεται στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει μεγάλες συρροές κρουσμάτων σε παραλιακά κλαμπ και χώρους ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα θα «κλειδώσουν» σε νέα σύσκεψη, και θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου.

Αλαλούμ με την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ανυπόμονη φαίνεται πως ήταν η Κυβέρνηση ζητώντας από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την χαλάρωση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας πριν να έχει στα χέρια της τα στοιχεία για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ούτε δύο εβδομάδες δεν έχουν περάσει από την ημέρα που μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η Κυβέρνηση προχώρησε σε περαιτέρω χαλάρωση των υποχρεωτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως η κίνηση αυτή μάλλον συμβάλλει στη διασπορά του ιού καθώς φαίνεται πλέον να επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε ληφθεί μέρες πριν και η επιτροπή καθυστερούσε τη σχετική εισήγηση.

Σύμφωνα δε με την τοποθέτηση του μέλους της επιτροπής, καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα, «Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους».

Η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τον ερχομού του τέταρτου κύματος και θεωρεί ότι πιθανότατα να εκδηλωθεί και μέσα στον Αύγουστο. Ο φόβος γι’ αυτό προέρχεται και από την άρση μέτρων αλλά και από το υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών.

Self test: Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους τον Ιούλιο

Έως το Σάββατο 10 Ιουλίου καλούνται οι εργαζόμενοι να προμηθευτούν από τα φαρμακεία 4 self test. Για την εβδομάδα από 5/7/2021 έως 11/7/2021 θα προμηθεύονται ένα σελφ τεστ, ένα για την εβδομάδα από 12/7/2021 έως 18/7/2021, ένα για την εβδομάδα από 19/7/2021 έως 25/7/2021 και ένα για την εβδομάδα από 26/7/2021 έως 1/8/2021.

Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν μετά παρέλευση 15 ημερών από την τελευταία δόση να προσέρχονται σε χώρους εργασίας χωρίς να έχουν υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος