FOLLOW US: facebook twitter

Μόνο καθήμενοι στην εστίαση, αφαίρεση άδειας και τσουχτερά πρόστιμα!

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Έκτακτες  ανακοινώσεις Χαρδαλιά για νέα μέτρα σε εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα έπειτα από μια μέρα με «έκρηξη κρουσμάτων».

Τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και συγκεκριμένα έφτασαν τα 1797  και μια σειρά από συρροές κρουσμάτων κορονοϊό, την ώρα που η μετάλλαξη δέλτα έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ελλάδα, οδήγησαν σε έκτακτες ανακοινώσεις από τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

  • Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ θα λειτουργούν  μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης για να έχουμε μια ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση.
  • Προσωρινή αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Πρόστιμο 2000 ευρώ και άμεση σφράγιση κάτω από 200 τμ
  • 5000 ευρώ και άμεση σφράγιση για χώρους πάνω από 200τμ
  • Υποτροπή 10.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 15 ημέρες

Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια. Επισης τονισε ότι τα πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν και εκ των υστέρων βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση!

«Τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι ζήτημα χρόνου να γίνει επικρατούσα μετάλλαξη, με κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους να νοσήσουν σοβαρά. Είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος.

Τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί. Εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται με δραστηριότητες διασκέδασης. Η αύξηση ευτυχώς δεν συνοδεύεται από αύξηση των νοσηλειών. Διασωληνωμένοι και θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται. Κρούσματα μέσος όρος ηλικίας 27 ετών και οι ιχνηλατήσεις δείχνουν κυρίως συνάθροιση σε τέτοιους χώρους. Από τις δειγματοληψίες στον Νότιο Τομέα το 66% τα κρούσματα σε 15 – 24.Μελετήσαμε νοσηλείες σε ΜΕΘ το τελευταίο τρίμηνο. Το 99% των περιστατικών είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Εμβολιαστείτε άμεσα, προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας, κάντε τεστ πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα. Υπάρχουν ραντεβού. 18-30 ετών εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να προμηθευτούν τέσσερα self test για τον Ιούλιο».

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος