FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: «Τρένο» στον β΄ γύρο!

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

8 νίκες σε 11 αγώνες οι «κυανόλευκοι», δεν χάνουν τα πλέι-οφ

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Κόροιβος διάγει έναν εξαιρετικό β΄ γύρο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και αυτό τον έχει κάνει να ελπίζει βάσιμα στη συμμετοχή στα πλέι-οφ για την άνοδο στην Basket League, μετά και το σπουδαίο διπλό στην Καβάλα. Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου έχει μέχρι στιγμής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος 8 νίκες και 3 ήττες, την στιγμή που σε ολόκληρο τον α΄ γύρο είχε 8 νίκες-6 ήττες.

Απομένουν τρεις αγώνες να δώσει (την προτελευταία αγωνιστική έχει ρεπό) κι έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά το Ψυχικό εντός (το προσεχές Σάββατο), τον Αμύντα εκτός (την Μ. Τετάρτη) και την τελευταία αγωνιστική (7 Μαΐου) στην Ήλιδα την Καρδίτσα, που έχει ήδη προβιβαστεί στην μεγάλη κατηγορία. Τρία πολύ δύσκολα ματς, αναμφίβολα, αλλά ο Κόροιβος είναι σε φόρμα όπως έδειξε με τις δύο τελευταίες νίκες επί των δυνατών ομάδων του νομού Καβάλας, και συν τοις άλλοις έχει δύο από τα τρία παιχνίδια στο «κάστρο» του, στο Κλειστό της Ήλιδας, εκεί όπου έχει πάρει 10 νίκες κι έχει ηττηθεί μόνο από Τρίτωνα και Πανερυθραϊκό.

Ο φετινός Κόροιβος οδεύει για την υπέρβαση, καθώς το μπάτζετ του είναι στο μεσαίο επίπεδο της φετινής Α2 και στόχος, όπως έχει δηλώσει εξαρχής ο coach Δελέγκος, ήταν η εξασφάλιση της παραμονής, κάτι που έχει επιτευχθεί ήδη. Με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με παίκτες νεαρούς και ελπιδοφόρους που διψούν για διάκριση, με έναν προπονητή επίσης νεαρό (38 ετών) και φιλόδοξο, που δουλεύει πολύ, ο φετινός Κόροιβος είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Α2. Και με το ταλέντο και τον ενθουσιασμό του, μπορεί να φτάσει να διεκδικεί την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος